U SUSRET LJETNOJ AKCIJI - PILATES SPRAVAMA

U SUSRET LJETNOJ AKCIJI - PILATES SPRAVAMA

Kalendarski smo blizu kraju sezone grupnog vježbanja i početku ljetnog režima u studiju (iako vremenske prilike ovih dana baš i ne prate koji je dio godine), a to znači da u ENERGY FIT-u uskoro počinje sezonska AKCIJA vježbanja na Pilates spravama.

O Pilates spravama sam već pisala nebrojeno puta, ali nije na odmet i ponoviti već rečeno ili spomenuti nešto novo jer vježbanje na ovim spravama ima ''milijun'' varijanti različitih pokreta za izvesti.

Koje sprave i koji brand Pilates metode imamo u našem studiju?

STOTT PILATES® Machinework – pilates na spravama

PILATES kao sustav vježbanja izvorno se započeo izvoditi na prostirki. S vremenom je ovaj način vježbanja podignut na veću i izazovniju razinu, uključivanjem Pilates sprava i omogućujući tako intenzivnije treniranje. U Pilatesu na prostirci koristimo težinu svoga vlastitog tijela (ili eventualno neki od malih rekvizita), dok Pilates sprave koriste kontrolirani otpor koji ”tjera” tijelo da aktivira veći broj mišića na tijelu kako bi izveli određeni pokret.

STOTT PILATES sprave su dizajnirane tako da pomažu i pružaju potporu tjelesnoj težini, a istovremeno usmjeravaju tijelo i stvaraju otpor kako bi se osnažili nedovoljno snažni mišići za izvođenje vježbi na prostirki. Omogućuju izvođenje stotine različitih varijacija vježbi, što ih čini primjenjivim u radu s osobama različitih ciljeva i potreba.

undefined

Prikazana vježba: ''Mermaid'' – Essential Cadillac Exercises, vježba osnovnog nivoa iz repertoara Cadillac sprave

Više o našim programima na www.energyfit.hr


Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Koordinator za Fitnes učilište u Rijeci

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts

Autor i foto: Energy Fit