U susret Internacionalnom PILATES DANU

U susret Internacionalnom PILATES DANU

U subotu 05.05.2018. u Studiju ENERGY FIT već treću godinu zaredom održat će se druženje kroz vježbu kako bi obilježili Internacionalni PILATES DAN.

Prva subota u mjesecu svibnju obilježava se kao PILATES DAN i to na svjetskom nivou. Širom svijeta održavaju se razne manifestacije kako bi se proslavilo postojanje ove ''inteligentne'' metode vježbanja koju prakticiraju milijuni ljudi širom svijeta. Pilates metoda je svoju ekspanziju doživjela 80-ih godina prošloga stoljeća i od tada je sastavni dio ponude mnogih rekreacijskih centara, dio rehabilitacijskih programa, a u posljednje vrijeme i sve više sastavni dio sportskih priprema profesionalnih sportaša.

undefined

Joseph Pilates, tvorac ove metode, cijeli svoj život posvetio je promicanju svijesti o zdravom načinu života i važnosti kretanja i vježbanja. Velika mu je želja bila da se Pilates metoda doživi svoju široku primjenu, te da ne bude samo ''tajna'' elite kako je to za njegovog života bilo. Naime, Pilates je bio privilegija brodvejskih plesača i glumaca i malog broja bogatih klijenata koji su trenirali u Josephovom studiju u New Yorku.  

Tek nakon njegove smrti došlo je do popularizacije ove vrste vježbanja koja se zadržala i do dan danas što ukazuje na njezinu učinkovitost i vrijednost.

Na DOGAĐAJ ''PILATES DAN'' su pozvani svi uz prethodnu najavu zbog ograničenog broja mjesta. 

Vidimo se u dvorani!

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

Jennifer Glumac dipl. eoc.
STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor
Total Barre™ licencirani instruktor
Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

Ili u inbox naše FB stranice.