Total Barre Sculpt

Total Barre Sculpt

Total Barre Sculpt program spada u '' full-body workout'' (trening za cijelo tijelo) s velikim naglaskom na uobičajene problematične ženske zone – bedra, stražnjica, mišići trbuha i ruku! 

Pošto je vrlo popularna i uvijek rado izvođena grupa mišića, nastavljam i danas s vježbama za oblikovanje mišićima stražnjice uz pomoć baletne prečke!

Jedan od načina za aktivaciju ove grupe mišića je i ekstenzija kuka u poziciji pretklona. S obzirom na to da težinu trupa u pretklonu treba pravilno ''iznijeti'' za vrijeme izvođenja vježbe kako ne bi bilo nepotrebnog opterećenja lumbalnog dijela kralježnice uvijek je dobro imati nekakav oslonac – baletna prečka je idealna za to.

Također, vrlo je bitno postaviti tijelo u stabilnu i sigurnu poziciju jer nekontrolirana ekstenzija u zglobu kuka dovodi do pomicanja zdjelice prema naprijed što uzrokuje hiperekstenziju u lumbalnom dijelu kralježnice, a to svakako nije dobro!

Torzo, zdjelica i femur (bedrena kost) moraju biti u idealnoj poziciji kako bi se izolirali i na pravi način aktivirali mišići na stražnjoj strani zgloba kuka, odnosno kako bi se aktivirali mišići stražnjice.

U vježbi od prošlog tjedna bili smo oslonjeni na prečku rukama pri čemu je bilo potrebno osim gore navedenog, pripaziti i na stabilnost ramenog obruča pa ta pozicija predstavlja malo napredniju varijantu pozicioniranja za izvođenje ovog bloka vježbi.
Sigurnija i lakša pozicija je pozicionirati kralježnicu u što paralelniju poziciju s tlom i položiti glavu na dlanove te time osigurati i puno sigurniju poziciju za rameni obruč i vratnu kralježnicu. 

Nakon pravilnog pozicioniranja tijela, možemo nesmetano ''uživati'' u izolirajućim vježbama koje će izazvati ''burning effect'' i oblikovati našu stražnjicu.
 
P.S. Muzika koja je korištena za video - Perfect Weekend Vol. 8 by DJ Ivan Mastermix 

NOVI program Total Barre Sculpt je u NAJAVI u terminu:
* utorak/četvrtak 9:30 – POČINJE 21.03.2017.!!!!!!!!
* petak 17:30
PRIMAMO PRIJAVE za aktivaciju termina!

Trenutno AKTIVNI termini za program Total Barre™:
* ponedjeljak/srijeda 17:30
* utorak/četvrtak 20:30 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

Jennifer Glumac dipl. eoc.
STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor
Total Barre™ licencirani instruktor
Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

Ili u inbox naše Fb stranice