Total Barre Sculpt

Total Barre Sculpt

FLEX BAND ili elastična traka jedan je od popularnijih rekvizita jer zbog svoje ''lake'' prenosivosti omogućuje provođenje treninga u bilo koje vrijeme i bez obzira gdje se nalazili.

Trening s elastičnom trakom je odličan način da ciljano utječemo na oblikovanje željenih mišićnih grupa i povećavamo mišićnu izdržljivost.

 

Pri izvođenju vježbi imajte na umu da istovremeno dok elastična traka pruža otpor, potrebno je da i vi pružite otpor traci. U drugoj fazi vježbe, kada opuštamo otpor, potrebno je kontrolirati pokret i postepeno smanjivati otpor,  te tako učiniti cijeli pokret odnosno vježbu fluidnom, bez naglih pokreta i trzaja, te samim time i puno efikasnijom.

 undefined

Elastična traka primarni je rekvizit u programu Total Barre Sculpt. Koristimo je ili samostalno ili u kombinaciji s baletnom prečkom čime dobivamo puno veći izbor vježbi i kombinacija.

 

Total Barre Sculpt program spada u ''full-body workout'' (trening za cijelo tijelo) s velikim naglaskom na uobičajene problematične ženske zone – bedra, stražnjica, mišići trbuha i ruku!

 

Total Barre Sculpt je 45 minutni intenzivni trening koji kombinira ''barre'' i Pilates vježbe s ciljem oblikovanja cijelog tijela. Trening se sastoji od dva glavna segmenta + zagrijavanje/istezanje.

Kako bi se potaknula veća potrošnja kalorija, tijekom cijelog treninga se istovremeno aktivira nekoliko mišićnih grupa istovremeno uz korištenje nekog od malih rekvizita (elastične trake, male soft lopte, toning balls i bučice).

 

Program Total Barre Sculpt se održava u terminu UTORAK/PETAK 10:30.

undefined 

Sportski pozdrav od trenerice Jenny

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Koordinator za Fitnes učilište u Rijeci

 

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts


Autor i foto: Energy Fit