Total Barre Sculpt

Total Barre Sculpt

Total Barre Sculpt program spada u '' full-body workout'' (trening za cijelo tijelo) s velikim naglaskom na uobičajene problematične ženske zone – bedra, stražnjica, mišići trbuha i ruku!

Total Barre Sculpt je novi 45 minutni intenzivni trening koji kombinira ''barre'' i Pilates vježbe s ciljem oblikovanja cijelog tijela. Trening se sastoji od dva glavna segmenta + zagrijavanje/istezanje.

Kako bi se potaknula veća potrošnja kalorija, tijekom cijelog treninga se istovremeno aktivira nekoliko mišićnih grupa istovremeno uz korištenje nekog od malih rekvizita (elastične trake, male soft lopte, toning balls i bučice).

Jedan od rekvizita koji koristimo na Total Barre Sculpt programu je i elastična traka. Trening s elastičnom trakom je odličan način da ciljano utječemo na oblikovanje željenih mišićnih grupa i povećavamo mišićnu izdržljivost.


undefined


Pri izvođenju vježbi imajte na umu da istovremeno dok elastična traka pruža otpor, potrebno je da i vi pružite otpor traci. U drugoj fazi vježbe, kada opuštamo otpor, potrebno je kontrolirati pokret i postepeno smanjivati otpor,  te tako učiniti cijeli pokret odnosno vježbu fluidnom, bez naglih pokreta i trzaja, te samim time i puno efikasnijom.

 

Istovremeno, bez obzira koju skupinu mišića ciljali, važno je zadržati dobru posturu, odnosno pravilno držanje, tijekom izvođenja vježbe :

- zadržati kralježnicu izduženom i u svojoj prirodnoj zakrivljenosti (osim ako vježba ne

  zahtjeva drugačiji položaj),

- vratna kralježnica je uvijek u produžetku prsne kralježnice,

- lopatice stabilizirane (lagano ih privući jednu drugoj i prema dolje)

- stabilizirati ''core''

- svjesno aktivirati mišiće stražnjice čime utječemo na pravilnu poziciju zdjelice i kralježnice

 

 

Program Total Barre Sculpt u NAJAVI:

* utorak/četvrtak 9:30

 

Trenutno AKTIVNI termini za program Total Barre™:

* ponedjeljak/srijeda 17:30

* utorak/četvrtak 20:30

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice