TOTAL BARRE programi

TOTAL BARRE programi

Total Barre programi spadaju u ''full-body workout'' (trening za cijelo tijelo) s velikim naglaskom na uobičajene problematične ženske zone – bedra, stražnjica, mišići trbuha i ruku!

 

Po čemu se Total Barre program razlikuje od klasičnog pilatesa?

 

- Total Barre™ program je svojevrsna progresija pilates metode vježbanja, dinamičniji je budući da program kombinira elemente pilates metode, plesa, kardio treninga i treninga snage i izvodi se u ritmu muzike.

 

Koja je prednost vježbanja uz baletnu prečku?

 

- Baletna prečka se koristi kao baza oslonca pri pojedinim pokretima i položajima. Total Barre™ program bazira se na prečkama koje samostalno stoje (nisu ugrađene u zid) i kao takve ''tjeraju'' tijelo na stabilizaciju, stavljajući naglasak na ispravnoj biomehanici pokreta u kombinaciji s glazbom kako bi se utjecalo na povećanje snage, fleksibilnosti, izdržljivosti i dinamičke stabilnosti.

 

Kome je namijenjen?

 

- Namijenjen je svim ženama, bez obzira na dob, stupanj tjelesne spreme, višak ili manjak kila, onima koji žele oblikovati svoje tijelo, učvrstiti ga i osjetiti svaki mišić na tijelu nakon treninga.

 

Baletna prečka, kao što joj samo ime govori vezuje se uz balet, moraju li vježbači koji se odluče na imati plesačkog iskustva?

 

- Iako je baletna prečka glavni rekvizit ovog treninga, Total Barre™ program ne zahtijeva plesačko ili baletno iskustvo, osmišljen je za rekreativno vježbanje i najsigurniji je način vježbanja koji koristi baletnu prečku, a uz to garantira i zabavu!

 

Sportski pozdrav od trenerice Jenny

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Koordinator za Fitnes učilište u Rijeci

 

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts


Autor i foto: Energy Fit