Total Barre™

Total Barre™

Lijepi pozdrav na početku još jednom tjedna, malo hladnijeg i kišnog, zapravo idealnog za druženje u dvorani :) 

I ove sezone jedan od programa u našem studiju je Total Barre™ program. Drago mi je što sam svoju zaljubljenost u ovaj program uspjela prenijeti i na moje stalne, ali i neke nove vježbačice, te se za Total Barre™ ponovo traži mjesto više.

Za one koji još nisu probali ovaj program, donosim ponovo u kratko što je Total Barre™ program i što od njega očekivati.

Za sve zainteresirane uskoro u Studiju ENERGY FIT najavljujem i PROMO trening u sklopu jedne od naših AKTIVNIH SUBOTA, noviteta koji smo uveli u ovoj sezoni.

 

Kako je nastao Total Barre program?

- Total Barre™ je jedan od brendova kompanije The Merrithew Health & Fitness Group, svjetski poznate, priznate i vrlo cijenjene unutar struke. Nakon velikog iskustva od 25 godina u radu i razvijanju sigurnog načina vježbanja razvili su, između ostalog, Total Barre™ program.

 

Po čemu se Total Barre program razlikuje od klasičnog pilatesa?

- Total Barre™ program je svojevrsna progresija pilates metode vježbanja, dinamičniji je budući da program kombinira elemente pilates metode, plesa, kardio treninga i treninga snage i izvodi se u ritmu muzike.

 

Koja je prednost vježbanja uz baletnu prečku?

- Baletna prečka se koristi kao baza oslonca pri pojedinim pokretima i položajima. Total Barre™ program bazira se na prečkama koje samostalno stoje (nisu ugrađene u zid) i kao takve ''tjeraju'' tijelo na stabilizaciju, stavljajući naglasak na ispravnoj biomehanici pokreta u kombinaciji s glazbom kako bi se utjecalo na povećanje snage, fleksibilnosti, izdržljivosti i dinamičke stabilnosti.


undefined

 

Kome je namijenjen?

- Namijenjen je svim ženama, bez obzira na dob, stupanj tjelesne spreme, višak ili manjak kila, onima koji žele oblikovati svoje tijelo, učvrstiti ga i osjetiti svaki mišić na tijelu nakon treninga.

 

Baletna prečka, kao što joj samo ime govori vezuje se uz balet, moraju li vježbači koji se odluče na imati plesačkog iskustva?

- Iako je baletna prečka glavni rekvizit ovog treninga, Total Barre™ program ne zahtijeva plesačko ili baletno iskustvo, osmišljen je za rekreativno vježbanje i najsigurniji je način vježbanja koji koristi baletnu prečku, a uz to garantira i zabavu!

 

Kako je koncipiran jedan trening? Koliko traje?

- Trening traje 55 minuta i baziran je na principu '' full-body workout'' (trening za cijelo tijelo) s velikim naglaskom na uobičajene problematične ženske zone – bedra, stražnjica, mišići trbuha i ruku!

- trening se sastoji od nekoliko segmenata i vrlo jednostavne koreografije koja se lako prati

- trening počinje sa zagrijavanjem u stojećoj poziciji prateći određeni protokol osvješćivanja tijela, preuzet iz PILATES programa, a kroz koji vježbač priprema tijelo za glavni dio treninga i izvođenje pokreta sa što većom kontrolom što rezultira ostvarivanjem maksimalnih pozitivnih rezultata vježbanja

- nakon zagrijavanja tijela kao cjeline slijede vježbe za zagrijavanje nogu kroz seriju baznih pokreta (pliea i relevea)

- serija za ruke izvodi se s malim ručnim utezima i uključuje vježbe za biceps, triceps, rameni dio, prsa i leđa

- ''veliko finale'' kako ga volimo zvati u ENERGY FITu uključuje vježbe za bedra i stražnjicu! Ovaj segment će vam definitivno podignuti razinu otkucaja srca i nakon kojeg će vas zaklecati koljena J

- drugi dio treninga izvodi se na prostirci i uključuje vježbe poput izdržaja, trbušnjaka i sl.

- trening uvijek završava istezanjem i opuštanjem

- program se izvodi u čarapama i odjeći koja je prije svega udobna i omogućuje lagani i nesputani pokret

 Termini za program Total Barre™:

* ponedjeljak/srijeda 17:30

* utorak/četvrtak 20:30

USKORO ponovo aktiviramo juatrni termin TOTAL BARRE SCULPT:

* utorak/četvrtak 9:45 (45')

 


Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice