Svi u dvoranu!

Svi u dvoranu!

Pozdrav svim dragim pratiteljicama portala Extravagant i svim našim dosadašnjim i budućim klijentima :)

Prije svega svim Prvašićima danas želim sretan prvi dan škole i ulaska u jedan novi svijet, svijet u kojem nadam se i želim da tjelovježba bude jedan od glavnih predmeta koje će imati u svome rasporedu! Svim mamama Prvašića želim puno snage i što manje suza :) :) :)

Ono je doba godine kada pišem pozdravni govor uoči početka nove sezone vježbanja, a kao da sam jučer pozdravljala sve koji završavaju prethodnu sezonu i odlaze na ljetnu pauzu. Vrijeme definitivno prebrzo prolazi i baš zato je od velike važnosti, ako to već niste, preuzeti svoje zdravlje u svoje ruke. O važnosti vježbanja napisani su tekstovi i tekstovi, i sama sam u više navrata pisala o tome. Međutim još uvijek velika većina krene vježbati tek kada se suoči s nekim ozbiljnim zdravstvenim problemom. Neću reći da je tada kasno, jer nikada nije kasno, ali svijest o potrebi za kretanjem i vježbanjem nažalost još uvijek u našim krajevima je mala, ali da ne zvučim kao pesimista, reći ću ipak da je prosječna.

Često svojim klijentima ''držim predavanja'' o tome da je bitno biti redovit, da je bitno ne raditi pauzu preko ljeta od tri, pa čak i više mjeseci, da je bitno što rade i kako se ponašaju van dvorane i da je nadasve bitno vježbanje prihvatiti kao stil života i kao nešto što je obavezno/normalno. Dok smo u dvorani, garantiram svojim iskustvom u rekreaciji dužim od dvadeset godina i svim svojim edukacijama na koje se trudim ići što češće, da se sve radi po pravilima struke i na najsigurniji mogući način poštujući individualne probleme klijenata, i tada sam na miru. Međutim problem kod velikog broja ljudi čini životni stil (sjedilački) kao i posao koji obavljaju, te uvjeti u kojima se radi. Raditi se mora, isto kao i što se neke profesionalne deformacije specifične za svaki posao, ne mogu izbjeći, ALI MOGU SE UBLAŽITI. I vrlo često u razgovoru s klijentima koji se žale na neki problem koji se eto pojavio prošli utorak, dođemo do uzroka tog problema i on je uglavnom nastao zbog tih radnih (ne)uvjeta i naravno da nije nastao prošlog utorka nego se sprema već dugo vremena (nepravilne višesatne pozicije u kojima se nalaze svakoga dana, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu). Ono što možete napraviti je da maksimalno koliko možete napravite radnu okolinu što manje štetnom za vaše zdravlje (npr. pozicije ekrana, pozicija radnog stola i sl.) i da krenete na neki od programa vježbanja koji je primjeren vama.

Stoga, svi u dvoranu! Ne čekajte idealne uvjete za početi trenirati jer oni ne postoje! Uvijek će biti nešto važnije ako vi želite da bude važnije! Krenite još jučer :-D Osjećat ćete se bolje, bit ćete zdraviji i vrlo bitno - bit ćete pozitivan primjer svim onim malim ljudima s početka teksta kojima ste uzor i koji, htjeli vi to ili ne, kopiraju vas u svemu što radite.

Raspored aktualnih programa u mom studiju, mali info o nama i sve o programima možete pogledati na www.energyfit.hr

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny <3

 

Foto: Indonesia, Bali, Tanah Lot Temple

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Koordinator za Fitnes učilište u Rijeci

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts