Ružičasti listopad

Ružičasti listopad

Mjesec listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke, točnije 7. listopad je dan koji je proglašen nacionalnim Danom borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj.

Diljem Hrvatske se već tradicionalno održavaju razne manifestacije kojima se obilježava ovaj dan te se na taj način želi skrenuti pozornost na nužnost pregleda i samopregleda jer upravo rano dijagnosticiranje ove bolesti može uveliko spriječiti najgori mogući ishod.

Kao i svake godine, volim se osvrnuti na ovu temu i obilježiti je kratkim člankom kao podsjetnikom da je naše zdravlje ono najvažnije što imamo i da, bez obzira na to koliko užurbani život vodimo, moramo voditi računa o nama samima.

Na žalost ova bolest se ne može spriječiti, zbog čega je i važno njeno rano otkrivanje, ali i prevencija.


Genetske predispozicije imaju svoj udio u razvoju malignih bolesti, ali isto tako na neke faktore možemo i same utjecati i tako se pobrinuti za što kvalitetniji način života:

- redovita tjelesna aktivnost (pretilost je jedan od uzroka koji povećavaju rizik za rak dojke)

- pravilna i zdrava prehrana

- redoviti samopregledi i stručni pregledi u zdravstvenim ustanovama.

 

undefined


Ove godine smo Ružičasti listopad obilježili i u Studiju ENERGY FIT, te smo moje drage ''Pilatesice'' i ja treninge odrađivale u majicama roze boje koja je svojevrstan zaštitni znak borbe protiv ove zloćudne bolesti.

 

undefined

undefined


Pozivam vas sve drage pripadnice ljepšeg spola, ako to još niste do sada, da se uključite u programe vježbanja jer pozitivni učinci vježbanja na naš organizam su veliki. Danas je izbor rekreativnih programa širok, izaberite nešto što vam odgovara i krenite, potrebna vam je samo volja :)

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu

www.energyfit.hr

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts


undefined