Power Pilates – NOVI PROGRAM

Power Pilates – NOVI PROGRAM

POWER PILATES podrazumijeva dinamičan i kondicijski zahtjevan oblik Pilatesa koji se preporučuje onima koji imaju iskustva s Pilates sustavom vježbanja i predstavlja intenzivan ''full-body'' trening. Programiran je po sistemu balansa svih mišićnih skupina na tijelu pri čemu se koristi vlastito tijelo i različiti rekviziti kao bi se povećala snaga, stabilnost, balans i koordinacija.

PILATES = stabilnost, kontrola, preciznost, snaga, izdržljivost

 

''Shoulder Bridge'' - Most

Cilj ove vježbe je zadržati stabilnost i kontrolu cijeloga tijela, posebno zdjelice za vrijeme pokreta noge. Zahtjeva snagu mišića trbuha, stražnjice i mišića stražnje strane natkoljenice noge koja ostaje na podu, te mobilnost zgloba kuka noge koja izvodi pokret. Navedene mišićne grupe zajedno sa rukama koje su ispružene na podu, služe kao stabilizatori, te sprečavaju pomicanje zdjelice koja bi trebala ostati potpuno stabilna za vrijeme izvođenja pokreta (bez propadanja ili ljuljanja lijevo/desno).

 

undefined

undefined


Postavljajući yoga blok ispod jednog stopala dodajemo element nestabilnosti što zahtjeva dodatnu snagu mišića stražnje strane noge i mišića trbuha. Pošto je ova varijanta puno kompleksnija od varijante bez bloka, važno je napomenuti da se ne preporučuje njeno izvođenje osobama koje imaju problema sa stražnjom stranom tijela (doljnja leđa, stražnja strana nogu).

 

undefined


Vježba ''Shoulder Bridge'' ima svoju progresiju – od varijante samo podizanja zdjelice od poda s obje noge na podu, do varijante na jednoj nozi uz pokrete gornje noge.

 

POWER PILATES se održava u terminu utorak / četvrtak u 17:30

Slobodnih mjesta za sada još uvijek ima, pa se svi zainteresirani mogu javiti ili telefonski ili putem naše FB stranice.

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts