Power Pilates – NOVI PROGRAM

Power Pilates – NOVI PROGRAM

POWER PILATES podrazumijeva dinamičan i kondicijski zahtjevan oblik Pilatesa koji se preporučuje onima koji imaju iskustva s Pilates sustavom vježbanja i predstavlja intenzivan ''full-body'' trening. Programiran je po sistemu balansa svih mišićnih skupina na tijelu pri čemu se koristi vlastito tijelo i različiti rekviziti kao bi se povećala snaga, stabilnost, balans i koordinacija.

 

Poseban naglasak ovog treninga je na razvoju fleksibilnosti uz pomoć rekvizita 'yoga blok'.undefined


 

Biti fleksibilan i mobilan pridonosi kvalitetnijem životu i smanjuje mogućnost povreda, što se pogotovo odnosi na osobe starije životne dobi. Iako u mladosti ne razmišljamo previše o starosti, temelji dužeg i lakšeg života postavljaju se puno prije nego što dođemo u ''zlatne godine''. Kretanje i redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću preduvjet su za lakše obavljanje svakodnevnih zadataka. Obavljanje svakodnevnih aktivnosti znatno je olakšano što su zglobovi i mišići fleksibilniji.

Iako je fleksibilnost velikim djelom uvjetovana antropološkim i kineziološkim čimbenicima, fleksibilnost se može poboljšati.

Upravo je poboljšanje fleksibilnosti jedan od pozitivnih učinaka redovitog vježbanja Pilates metode kojem redovito svjedočim u svom dugogodišnjem radu s rekreativcima. Vidno poboljšanje u kretanju, lakoća kretanja, veći opseg pokreta i izvođenje vježbi bez bolne grimase na licu, uz osobnu potvrdu o boljoj kvaliteti života, najveći su dar svakom treneru.

Prakticirajući i proučavajući Pilates metodu, uvijek iznova svjedočim pozitivnim učincima ove metode na sveukupni fizički fitnes i općenito na kvalitetu života.

 

''True flexibility can be achieved only when all muscles are uniformly developed''. – Joseph H. Pilates

 

POWER PILATES se održava u terminu utorak / četvrtak u 17:30

Slobodnih mjesta za sada još uvijek ima, pa se svi zainteresirani mogu javiti ili telefonski ili putem naše FB stranice.

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts