Power Pilates – NOVI PROGRAM

Power Pilates – NOVI PROGRAM

POWER PILATES podrazumijeva dinamičan i kondicijski zahtjevan oblik Pilatesa koji se preporučuje onima koji imaju iskustva s Pilates sustavom vježbanja i predstavlja intenzivan ''full-body'' trening. Programiran je po sistemu balansa svih mišićnih skupina na tijelu pri čemu se koristi vlastito tijelo i različiti rekviziti kao bi se povećala snaga, stabilnost, balans i koordinacija.

 

Poseban naglasak ovog treninga je na razvoju fleksibilnosti uz pomoć rekvizita 'yoga blok' jer biti fleksibilan znači kvalitetniji život i smanjenu mogućnost povreda.

 

Što je fleksibilnost?

Jedna od definicija fleksibilnosti (Pećina, 1992.) je ta da je Fleksibilnost pokretljivost, sloboda pokreta ili mogući opseg pokreta u pojedinom zglobu, skupini zglobova ili cijelom tijelu.

Dokazano je da dobra fleksibilnost ima pozitivne učinke na mišiće i zglobove u našem tijelu. Znatno utječe na sprečavanje ozljeda, smanjenje boli u mišićima, veću funkcionalnost lokomotornog sustava, kao i na poboljšanje efikasnosti kretanja u svakodnevnim aktivnostima.

Dobra fleksibilnost povećava elastičnost mišića, te se samim time povećava mobilnost svih zglobova na tijelu, odnosno omogućuje se veći opseg kretnji u samim zglobovima (kukovima, koljenima …).

Fleksibilnost se može, odgovarajućim vježbama, razvijati bez obzira na dob, iako stupanj razvijanja iste ovisi i o nekim vanjskim ili unutarnjim utjecajima.

 

undefined


POWER PILATES se održava u terminu utorak / četvrtak u 17:30

Slobodnih mjesta za sada još uvijek ima, pa se svi zainteresirani mogu javiti ili telefonski ili putem naše FB stranice.

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts