Pilatesom do zdravlja

Pilatesom do zdravlja

Pilates metoda je cjeloviti sustav koji uključuje vježbe na prostirci i vježbe na Pilates spravama.

 

STOTT PILATES® Matwork – Pilates na prostirci

Pilates matwork podrazumijeva vježbe koje se izvode na prostirki i kojima jačamo i oblikujemo muskulaturu tijela, ispravljamo i poboljšavamo držanje, te unapređujemo fleksibilnost i ravnotežu. Pri tome se koriste i mali rekviziti kao što su malene lopte, velike lopte, pilates obruči, elastične trake, štapovi i drugi. Dodatni rekviziti se koriste onda kada želimo dodati raznovrsnost u treninge, ali i onda kada svoje tijelo želimo staviti pred nove izazove. Njihovom upotrebom ciljano utječemo na oblikovanje mišićnih grupa, povećanje mišićne izdržljivosti i fleksibilnosti, ali isto tako s druge strane koriste se kao dodatno pomagalo kojim se olakšava izvođenje nekog pokreta.

 STOTT PILATES® Machinework – pilates na spravama

PILATES kao sustav vježbanja izvorno se započeo izvoditi na prostirki. S vremenom je ovaj način vježbanja podignut na veću i izazovniju razinu, uključivanjem Pilates sprava i omogućujući tako intenzivnije treniranje. U Pilatesu na prostirci koristimo težinu svoga vlastitog tijela (ili eventualno neki od malih rekvizita), dok Pilates sprave koriste kontrolirani otpor koji ”tjera” tijelo da aktivira veći broj mišića na tijelu kako bi izveli određeni pokret.

STOTT PILATES sprave su dizajnirane tako da pomažu i pružaju potporu tjelesnoj težini, a istovremeno usmjeravaju tijelo i stvaraju otpor kako bi se osnažili nedovoljno snažni mišići za izvođenje vježbi na prostirki. Omogućuju izvođenje stotine različitih varijacija vježbi, što ih čini primjenjivim u radu s osobama različitih ciljeva i potreba.

Sve informacije o spravama možete naći na našoj web stranici, a informacije o terminima na naš službeni broj mobitela.

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Koordinator za Fitnes učilište u Rijeci

 

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts


Autor i foto: Energy Fit