Pilates & Total Barre

Pilates & Total Barre

Kralježnica je glavni oslonac cijelog našeg tijela nužan za pokretanje, čini temeljni dio kostura te povezuje kosti udova, glave i trupa.
Oblikuju je četiri krivulje – u vratnom, prsnom, križnom i slabinskom dijelu.
Današnjim tempom i načinom života gotovo je nemoguće zadržati prirodni oblik kralježnice. 
Sjedilački način života, vrijeme provedeno u automobilu ili pred računalom, razne repetitivne radnje, položaji uvjetovani radnim mjestom i sl. uzrokuju stres i dodatno opterećuju kralježnicu, što doprinosi  gubitku njezine prirodne zakrivljenosti.
Gubitak prirodne krivulje kralježnice dovodi do raznih degenerativnih promjena, a samim time i ozbiljnih zdravstvenih problema.

PILATES metoda vježbanja odličan je i dokazani način kako možemo utjecati na zdravlje kralježnice. Metoda ima sistematski pristup, svaka vježba je osmišljena s određenom svrhom i ciljem, te je veliki naglasak na kvaliteti, a ne na kvantiteti.
Aerobic & pilates studio ENERGY licencirani je Pilates studio i Pilates treninge bazira na STOTT PILATES metodi, jednoj od najpoznatijih i najcjenjenijih škola pilates metode vježbanja. STOTT PILATES vježbe su dizajnirane kako bi se ostvarila prirodna krivulja kralježnice i rebalans mišića oko zglobova, stavljajući veći naglasak na stabilizaciju zdjelice, ramenog obruča, kao i na integraciju svih dijelova tijela kao cjelinu. Naglasak na navedenim principima rezultirao je  stvaranjem modernih principa vježbanja i spinalne rehabilitacije, što je čini jednom od najsigurnijih i najdjelotvornijih metoda vježbanja.

PILATES treninge u našem studiju održavamo u jutarnjem, popodnevnom i večernjem terminu.

Prikazana vježba: Spine Twist uz upotrebu elastične trake i baletne prečke

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

Jennifer Glumac dipl. eoc.
STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor
Total Barre™ licencirani instruktor
Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

Ili u inbox naše FB stranice.