Pilates sprave: Iskustva klijenata (IX.)

Pilates sprave: Iskustva klijenata (IX.)

Bivši sportaši uvijek predstavljaju izazov! Posebno je zadovoljstvo kada njih uspijete zadržati u dvorani... Petra :)

 

Petra, doktorica znanosti, docentica

 

Gotovo 20 godina profesionalno sam se bavila atletikom od čega sam 17 godina bila standardna članica hrvatske atletske reprezentacije u svim uzrasnim kategorijama. Kao i svaki profesionalni sportaš trenirala sam nekoliko sati dnevno. Treninzi su bili iznimno zahtjevni i iscrpljujući jer su uključivali treninge snage, sprinta, aerobne izdržljivosti, skokova i dr. kako bi se mogao postupno ostvarivati napredak u sportskim rezultatima. Iz svog iskustva svakako mogu reći da bi pilates bio odlična nadopuna treningu profesionalnih sportaša te mi je žao da ga osobno nisam prakticirala u vrijeme profesionalnog bavljenja sportom jer bi mi sigurno puno pomogao u unapređenju mojih performansi.

 undefined

Nakon prestanka aktivnog bavljenja atletikom dugo vremena tražila sam odgovarajući zamjenski trening koji će mi tijelo i dalje držati u formi, ali i «zacijeliti» određene tegobe kao posljedicu dugogodišnjih iznimno napornih i za tijelo stresnih treninga (kao npr. bolovi u donjim leđima i ahilovim tetivama). Odgovarajuću zamjenu pronašla sam unatrag nekoliko mjeseci u pilatesu i to najprije u grupnom Power Pilatesu i Total Barre-u, a nakon završetka sezone grupnog vježbanja i u ljetnom individualnom vježbanju pilatesa na spravama. Kod pilatesa na spravama posebno mi se sviđa što postoji ogroman broj različitih vježbi te trening nikako ne može dosaditi kao što je slučaj s nekim drugim oblicima treninga. Upravo suprotno – vrijeme mi na treningu naprosto proleti!

 undefined

Jako mi se sviđa pristup instruktorice Jenny koja kako u grupnim tako i u individualnim treninzima maksimalno njeguje individualni pristup tijekom treninga na način da svakog od nas «kontrolira» ne samo da li ispravno izvodimo vježbe, već u svakom trenutku zna naše pojedinačne «anamneze» te nam prema tome i prilagođava vježbe te nas usmjerava na što da pazimo kako bi u potpunosti ostvarili pozitivan učinak vježbanja.

 undefined

Vježbajući pilates primijetila sam da su mi potpuno nestali bolovi u donjem dijelu leđa, značajno mi se popravilo držanje, a mišići tijela poprimili su onaj lijepi vretenasti oblik.

 undefined

Svakako imam namjeru nastaviti s ovim načinom vježbanja i ubuduće te ga bez imalo zadrške preporučujem svima!

 

 

LJETNA AKCIJA je namijenjena je svima koji žele nastaviti vježbati i tijekom ljetnih mjeseci.

Treninzi se provode na profesionalnim STOTT PILATES spravama

* trajanje treninga 45 minuta

* mini grupa (3 osobe)

* možete i ne morate biti naš član

* učestalost treniranja sami određujete (1x tjedno, 2x tjedno ...)

* termini će se formirati prema interesu

* cijena: 60,00 kn trening po osobi

 

Više o našim programima na www.energyfit.hr

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl.oec.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

 

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts