Ožujski susreti žena Hrvatske - Tradicija vrijedna poštivanja

Ožujski susreti žena Hrvatske - Tradicija vrijedna poštivanja

Već 42 godine zaredom uvijek u isto  doba godine, u mjesecu ožujku održavaju se Ožujski susreti žena Hrvatske, tradicionalna manifestacija u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije »Sport za sve«. 

Manifestacija koja je započela davne 1975. godine i koja se do 1991. godine održavala povodom ''8. Marta – Dana žena'', a od 1991. godine nastavlja svoje održavanje pod nazivom ''Ožujski susreti žena''. 
Cilj manifestacije je ukazati na važnost rekreacije i aktivnog načina življenja na zdravlje i dobrobit žena.
Mjesto održavanja Ožujskim susreta žena mijenjalo se tijekom godina, najduže se manifestacija zadržala u sunčanom Rovinju, a posljednje četiri godine domaćin susreta bio je Hotel ''Excelsior'' u Lovranu. Susreti traju četiri dana tijekom kojih je rekreativkama organiziran raznovrstan sportski sadržaj – rekreativno vježbanje, turističke šetnje, sportske igre, te kao završnica zabavni večernji program. 

Sportsko-rekreativni sadržaji koji su ove godine bili ponuđeni sudionicama su:
* ZUTA - Zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje za osobe 50+ / prof. Snježana Beri
* Vježbe s Foam rollerom ili valjkom / Larisa Drinković Škalic
* Vježbe s rekvizitom Toning ball / Jennifer Glumac

Imam tu čast da sam, kao voditelj sportsko-rekreativnih programa, sudionik Ožujskih susreta već punih 15 godina i to na poziv drage profesorice Snježane Beri koja je glavni organizator i direktorica Ožujskim susreta žena.
Ove godine na susretima je sudjelovalo 260 žena iz svih krajeva Hrvatske, te Slovenije. Energija i pozitiva koja vlada ova četiri dana je jednostavno neopisiva, treba je doživjeti! 
Budući da postoji zakletva koja se usmeno polaže pri dolasku na Ožujske susrete žena, a glasi: ''Što tamo vidim, nisam vidjela, što tamo čujem, nisam čula, što tamo radim, nisam radila!'', pa u skladu s time ne smijem više ništa pisati :-D :-D 

undefined
undefined
undefined

U sklopu Ožujskih susreta žena posljednjih nekoliko godina održava se i Regionalni seminar fitnessa, aerobica i korektivne gimnastike koji je namijenjen voditeljima, trenerima, instruktorima, profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, odnosno svima koji žele kvalitetno ispuniti slobodno vrijeme i pritom usvojiti nove spoznaje u programima sportske rekreacije.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Ove godine svoje smo znanje na seminaru podijelile s ostalim trenerima i instruktorima moja draga prijateljica Larisa Drinković Škalic iz Pule (Studio Pump 'N' Jump) i ja. 
Radionice i seminari su uvijek poseban izazov, jer su sudionici kolege iz struke kojima treba prenijeti i ispredavati nešto novo, i uvijek je veliko zadovoljstvo kada u tome i uspijemo.
Pozitivan ''feedback'' uvijek izaziva sreću i velika nam je nagrada!!! Prenosim komentar Katarine, moje dugogodišnje kolegice i sudionice mnogih seminara ...

''Ma nema riči za opisat ovaj prezenterski HSSR DreamTeam!  Jennifer Glumac, ambiciozna, staložena, "stroga", kreativna, s beskrajnim novitetima. A ona Pump N Jump malica "pršti" od ideja, izvedbe, novina. Okreće se, uvrće, skače, verbalno zabavlja, a tek facijalna ekspresija. Wild superwoman! Ma uživaju svi! Nakon svega iz dvorane izlazili sve neki happy likovi, fit, utegnuti, izmasirani i sretni! A to i cilj svih nas skupa: Happy & Healthy nacija i smile od uha do uha. Čekamo nestrpljivo nove radionice. Živjele vas dvije i organizatori i svi mi skupa još stotinu godina, naravno vitalni i fit i kažem vam da će baš ove dvije Jenny i Larisa postati svjetski fitness hit! Go Jenny go! Go Larisa go!
Genijalne! Hvala za fantastične, inspirativne radionice danas! Da vas nema HSSR, bi vas trebao izmislit! Veselim se novom sportskom druženju. Ljudi, ove superžene pršte pozitivnom energijom i temperamentom. Sve u svemu, kao i uvijek, čista DESETKA! Hug & kiss u ime svih današnjih polaznika! Hvala!  :) Sigurno već smišljaju nove tjelovježbene majstorije! Hahaha!''

Idem smišljati nove majstorije, sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

Jennifer Glumac dipl. eoc.
STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor
Total Barre™ licencirani instruktor
Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

Ili u inbox naše FB stranice