Novogodišnje odluke

Novogodišnje odluke

Došla je i ta nova 2018. godina. Koliko vas je donijelo odluku da od 01.01. krećete vježbati? Prema upitima Studiju ENERGY FIT, priličan broj.


undefined


Uz one koji redovito vježbaju, siječanj je karakterističan po broju zainteresiranih za vježbanje. Namjerno sam napisala ''zainteresiranih'' jer realan broj onih koji zaista dođu, je puno manji od broja upita. Nešto manji broj je onih koji dođu, ali brzo odustanu. I najmanji broj je onih koji dođu i nastave vježbati.

Ova statistika odnosi se samo na te ''siječanjske vježbače''. Za sve ostale koji redovito vježbaju u našem studiju, imam samo pohvale za želju, trud i ustrajnost!


undefined

 

Zašto je to tako?

Nekoliko je ključnih čimbenika koji mogu utjecati na to da vježbanje postane vaša rutina i stil života, pa evo nekoliko savjeta kako ustrajati i doći do rezultata.

 

1. Zadajte si ostvarivi cilj – umjesto 10 kg u mjesec dana, smršaviti 2-4 kg je realnije,a i zdravije. Jednom kada ostvarite taj cilj, uvijek si možete zadati novi. Ostvarivanje manjih ciljeva daje dobar osjećaj uspjeha i poticaj je za postizanje novih rezultate.

 

2. Pronađite oblik i intenzitet vježbanja koji je u skladu s ciljem koji želite postići – posavjetujte se s trenerom oko odabira programa i dinamike vježbanja.

 

3. Uskladite svoje ciljeve sa životnim tempom – posao, obitelj i razne druge obaveze oduzimaju nam određeno vrijeme, stoga zadati si svakodnevno vježbanje u trajanju od 2 sata je već u startu neodrživo.

 

4. Vježbanje i zdrava prehrana idu ''ruku pod ruku'' – jedno bez drugoga ne ide! Stoga napunite svoj frižider sa zdravim namirnicama i hranom koja će vam dati energiju za obavljanje svakodnevnih zadataka, pa tako i treninge.

 

5. Vodite dnevnik vježbanja i prehrane – napisana riječ neki puta ima poticajni učinak.

 

6. Ako pokleknete, nastavite dalje! – jedan propušteni trening ili jedna pojedena pizza ne znače da je sve bilo uzalud. Treba se tu i tamo i nagraditi :-) ali i nastaviti dalje prema planu.

 

undefined


U Studiju ENERGY FIT nudimo raznovrsne programe, za svakoga ponešto. Grupne, individualne, intenzivnije, manje intenzivne, rehabilitacijske, ciljane programe.

 

Aktualni raspored i sve potrebne informacije mogu se pronaći na našoj web stranici

 

www.energyfit.hr

 

 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

 

Jennifer Glumac dipl. eoc.

STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor

Total Barre™ licencirani instruktor

Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

 

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

 

Ili u inbox naše FB stranice

https://www.facebook.com/energy.fit.5?fref=ts