Ljeto u studiju Energy Fit

Ljeto u studiju Energy Fit

Joseph Hubertus Pilates, tvorac Pilates metode vježbanja, promovirao je zdravi način života i naglašavao je koliko je važna tjelesno-psihološka integracija u uspješnom vježbanju. 

''It’s the mind itself which shapes the body.''

Vrlo rano se počeo zanimati za Yogu, bodybuilding, borilačke vještine i druge načine vježbanja, kao moguće metode koje bi poboljšale njegovo zdravlje i stanje tijela. Počeo je razvijati revolucionarni režim vježbanja - holističko povezivanje Istočne i Zapadne filozofije - koji je nazvao "Contrology" (Kontrologija) i koji je kasnije postao poznat pod nazivom "Pilates metoda".


undefined
undefined


Tijelo bez čistog i jasnog uma, nije potpuno, i obrnuto, zdravo i snažno tijelo nije potpuno bez smirenog i otvorenog uma! 

Proveli smo produženi vikend na mjestu za koje bi se vjerojatno i sam Joseph Pilates složio da je idealno za spajanje uma i tijela. Gotovo je nemoguće ne osjetiti pozitivnu energiju i mir koji vladaju u ovom ''Raju na zemlji''. U najzelenijoj šumi koju sam vidjela, kraj samog Kampa Čikat na Lošinju, smjestio se centar Vital one – mjesto na koje ću se sigurno vraćati još puno puta. 


undefined
undefined
undefined


Ne znam da li je hipnotizirajuće zelenilo koje okružuje centar ili neprestani cvrkut ptica ''kriv'', ali prakticiranje Pilates metode u ovom okruženju dobiva jednu sasvim drugu dimenziju ... 

Veliku zaslugu za veliku pozitivu svakako ima i dragi prijatelj Gianni, voditelj i osnivač Vital One centra, koji nas je ugostio i energetski rehabilitirao.


undefined
undefined


Vital One je osmišljen kako bi pojedincu omogućio tri najbitnije stvari u životu na koje samo on može utjecati: Vitalnost, Dugovječnost i Mir u duši.

Vitalnost - za nju je potrebno zdravo tijelo, gipko, razgibano, opušteno, izdržljivo i pokretno bez energetskih zastoja.

Dugovječnost   - se postiže unosom velike količine Životne energije (prana, chi, bioenergija...) te putem disanja, unosom vode, zdrave hrane i boravkom u prirodi. Metode vježbe koje potječu dugovječnost su yoga, thai chi i chi kung.


undefined
undefined


Mir u duši  - ostvaruje se otvorenim umom, razvojem intuicije, kreativnosti, zdravog razmišljanja, osviještenosti i ostale mnogobrojne dobrobiti postižemo meditacijom.

S obzirom na fenomenalan opuštajući vikend proveden na Lošinju, možete uskoro očekivati i organizaciju sličnih događaja namijenjene članovima Studija ENERGY FIT :) :) 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

Jennifer Glumac dipl.oec.
STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor
Total Barre™ licencirani instruktor

Više o našim programima na www.energyfit.hr

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

Ili u inbox naše FB stranice