Krećete li se?

Krećete li se?

''Fizička aktivnost je prvi preduvjet za sreću. Naše shvaćanje fizičke aktivnosti je postizanje i održavanje podjednakog razvoja i tijela i uma koji su potpuno sposobni prirodno, s lakoćom i zadovoljavajuće odrađivati mnogobrojne i različite dnevne aktivnosti sa spontanim poletom i zadovoljstvom. Kako bi dosegli najveći stupanj postignuća u okviru naših mogućnosti u svim segmentima života moramo stalno težiti stvaranju snažnih, zdravih tijela i razvijanju našim umova do granica naših sposobnosti. Ovaj svijet koji se progresivno brzo razvija s konstantno rastućim tempom života zahtjeva da budemo fizički spremni i na oprezu kako bi uspjeli u neprestanoj trci oštre konkurencije koja nagrađuje uporne i zaobilazi one druge. 
Fizička kondicija ne može se steći samo pustom željom, ne može se kupiti. Može se ostvariti dnevnim prakticiranjem vježbi smišljenih za tu namjenu.''
Joseph H. Pilates, Return to Life Through Contrology, 1945.


undefined


Iako je Joseph Pilates ovaj ulomak u svojom knjizi napisao gotovo prije 60 godina kada je život općenito bio prilično drugačiji u mnogim segmentima, čitajući ga, slobodno ga možemo primijeniti i na sadašnjost i ovaj trenutak. Koliko god se fitnes industrija mijenjala i poboljšavala zbog mnogih znanstvenih dostignuća i saznanja koja su tada bila nemoguća, uvijek je samo jedno bitno – KRETATI SE, VJEŽBATI I VODITI RAČUNA O SVOME ZDRAVLJU!


undefined


Bez obzira kojom se fizičkom rekreativnom aktivnošću bavili, kretanje je potreba! Kretanje i pokret bi trebali biti primarna potreba i obaveza svakog pojedinca, a ne sezonska ili periodična aktivnost (ili u najgorem slučaju nepostojeća). 


undefined
undefined


Nadam se da ste se odmorili na ovim mini praznicima :) Nastavljamo dalje već danas, ne pripremati se za ljeto, nego raditi i dalje kontinuirano na svome zdravlju :) :) 

Sportski pozdrav od vaše trenerice Jenny!

Jennifer Glumac dipl. eoc.
STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor
Total Barre™ licencirani instruktor
Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

Ili u inbox naše FB stranice

Više o programima Studia ENERGY FIT na www.energyfit.hr