Joseph Pilates kao influencer?

Joseph Pilates kao influencer?

Joseph Hubertus Pilates, tvorac Pilates metode, rođen je prije više od sto godina, u vrijeme kada nije postojao internet niti zanimanja koja su proizašla iz postojanja suvremene tehnologije i prednosti koja ona pruža u povezivanju velikog broja ljudi. Jedno od takvih zanimanja, danas vrlo popularno i ''in'', je i influencer.

Prema Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje, riječ influencer u engleskom jeziku označuje općenito osobu ili skupinu osoba koja ima kakav utjecaj. Riječ se upotrebljava također, i u engleskom i hrvatskome, u vezi s društvenim mrežama i popularnošću koju osoba ili skupina na njima ima, Influenceri su u tome kontekstu često novinari, poznate osobe te stručnjaci u pojedinim područjima, tj. Osobe koje na društvenim mrežama imaju mnogo sljedbenika.

Joseph Pilates nije imao mogućnost ''postati'' svoje slike i video klipove na Instagramu i skupljati ''lajkove''. Da je, s obzirom na utjecaj koji je imao vezano za promociju zdravog načina života, sigurno bi imao mnogo sljedbenika i njegovi bi postovi definitivno imali puno ''lajkova''.

undefined

Možemo li stoga reći da je Joseph Pilates bio influencer? S obzirom na trag i nasljeđe koje je ostavio, svakako da! Njegove su se izjave vrlo često citirale i uvažavale i u vrijeme kada je živio i djelovao, ali i danas. 

Danas vam donosim neke od njegovih najpoznatijih citata:
‘’A man is as young as his spinal column.”
“If your spine is stiff at 30, you are old. If it is flexible at 60, you are young.”
“Breathing is the first act of life and the last. Our very life depends on it.”
“Change happens through movement and movement heals.” 
“I must be right. Never an aspirin. Never injured a day in my life. The whole country, the whole world, should be doing my exercises. They'd be happier.” 
“When all your muscles are properly developed, you will, as a matter of course, perform your work with minimum effort and maximum pleasure.” 
“The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power.” 
“You will feel better in ten sessions, look better in twenty sessions, and have a completely new body in thirty sessions.” 
“Physical fitness is the first requisite of happiness.” 
“Physical fitness can neither be achieved by wishful thinking nor outright purchase.” 

Jennifer Glumac dipl. eoc.
STOTT PILATES ®licencirani pilates instruktor
Total Barre™ licencirani instruktor
Predavač na Fitnes učilištu, smjer Pilates

Za pitanja i savjete o vježbanju i kako postići željenu formu i određeni cilj, možete se javiti na e-mail jennifer.energy@gmail.com

Ili u inbox naše FB stranice.