Deset razloga zašto ovog proljeća upisati školu trčanja. Odluči, kreni i promijeni!

Deset razloga zašto ovog proljeća upisati školu trčanja. Odluči, kreni i promijeni!

Trčanje je danas najpopularniji način rekreacije – jednostavna aktivnost koja može biti zabavna i korisna. Zašto onda i dalje imamo zadršku oko ulaska u svijet trčanja i kako to možemo promijeniti? Škole trčanja zasigurno su najbolji izbor za odraslog rekreativnog trkača koji ima mnoštvo pitanja prije nego donese odluku.

 

Zašto se pokrenuti i upisati školu trčanja i nordijskog hodanja? Nudimo 10 razloga:

 1. Trčanje i nordijsko hodanje u školi idealni su za rekreativce početnike koji nemaju prethodno iskustvo i fizičku spremu.

 2. Oprema je jednostavna i ne zahtjeva velika ulaganja – trenirka i tenisice te štapovi za hodanje sasvim su dovoljni za kvalitetan početak.

 3. U školi nikada niste sami. Sami ste se odlučili na promjenu i pokrenuli se no na svakom koraku u školi vode vas treneri i bodre kolege trkači i hodači. Upoznat ćete osobe s istim interesima i obogatiti svoj društveni život.

 4. Boravak na zraku tri puta tjedno po sat vremena ima brojnih pozitivnih učinaka na organizam – kako fizičkih tako i psihičkih. Razina stresa se drastično smanjuje, a uz to ste napokon odlučili uzeti vrijeme za sebe.

 5. Program škole polako vas uvodi u svijet trčanja što znači kako ćete svoje metre i kilometre skupljati postepeno ali brže nego što ste mislili da možete. Važno je samo biti uporan i redovito dolaziti na treninge.

 6. Trenerice i treneri su vaši učitelji trčanja i hodanja ali i glavni savjetnici za sve druge teme. Od savjeta o prehrani, opremi, prevenciji ozljeda preko čiste motivacije kako bi trening završili sa smiješkom.

 7. Nuspojave koje osjetite u 8 mjeseci škole nisu samo bolja fizička sprema, zdraviji način života i veće samopouzdanje, već je to i ljubav prema fizičkoj aktivnosti na otvorenom koja ostane u vama još dugo nakon završetka škole.

 8. Više nema isprika za izlazak iz kuće poput kiše i visokih ili niskih temperatura. Ležanje na kauču ispred televizora zamijenit ćete treninzima i druženjem jer vrijeme je uvijek dobro za  trening.

 9. Godine starosti ovdje ne igraju baš nikakvu ulogu, kao ni konfekcijski broj ili prethodno iskustvo. Svi su dobrodošli i baš svi mogu završiti školu trčanja jer ova aktivnost ne diskriminira.

 10. Upisom škole izlazite iz svih svojih dosadašnjih okvira i otvarate se promjeni kakvu niste očekivali ali ste priželjkivali.

 undefined

Jesmo vas zainteresirali? Ukoliko je odgovor potvrdan pridružite se besplatnim probnim treninzima 16. i 23. veljače te 2. ožujka u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Sve informacije o lokacijama i terminima treninga možete saznati na internetskoj stranici (www.trcaona.hr), te na Facebook (facebook.com/trcaona) i Instagram (instagram.com/trcaona) profilima.

 

Trčaona, prva i najveća škola trčanja i nordijskog hodanja u Hrvatskoj, poziva sve one koji traže promjenu i žele se pokrenuti u 2019. godini, da se pridruže velikoj obitelji kroz koju je do sada prošlo više od 6000 ljudi. Škola kreće 11. ožujka i traje 8 mjeseci u tri hrvatska grada – Zagrebu, Rijeci i Splitu.

 

Prijave su otvorene putem internetske stranice www.trcaona.hr.

 

#Trčaona #odluči #kreni #promijeni

 

* * * * * *

Društvo športske rekreacije Aktivan život

Tea Gvardijan

Kontakt broj: 091/4040 571

e-mail: tea@aktivan-zivot.hr