FizioMed -  centar za odlične rehabilitacijske rezultate

FizioMed - centar za odlične rehabilitacijske rezultate

1. Možete li predstaviti što pacijentima nudi vaš centar?

FizioMed je centar za fizioterapiju, rehabilitaciju, manualnu terapiju, kinezioterapiju i masažu.
FizioMed centar pokriva cjelokupan spektar bazične i moderne fizioterapije kao što je neoperativna dekompresijska terapija kralježnice, manualna terapija, elektroterapija, ultrazvučna i laserska terapija, kinezioterapija, kinesiotaping, udarni val i masaža.

undefined

2. S kakvim problemima danas pacijenti najčešće dolaze kod vas?

U velikom postotku dolaze pacijenti s problemima kralježnice. Nadalje to su pacijenti sa bolovima u zglobovima, degenerativnim promjenama mišićno-koštanog sustava, stanjima po operacijskim zahvatima, sportskim ozljedama i ozljedama nakon traume.

Primjenom manipulativnih, dekompresijskih i drugih tehnika fizikalne terapije, trenutno se smanjuju tegobe i time podiže kvaliteta života pacijenata.

Kod svih stanja najvažnije je postavljanje točne dijagnoze kako bi se mogla primijeniti ciljana rehabilitacija koja će pacijenta u što kraćem roku osposobiti za aktivan život bez boli.

3. Spomenuli sta da ste manualni terapeut, možete li nam pobliže objasniti što to znači?

 Manualna terapija je manipulativno-mobilizacijska metoda koja ima za cilj poboljšanje funkcije zglobno-mišićno-živčanog sustava.
Kroz finu palpaciju, manualni terapeut utvrđuje gdje se nalaze tenzije i blokade u tkivu koje mogu biti uzrok boli, smanjenom kretanju, lošoj cirkulaciji i nekim drugim tjelesnim disfunkcijama.
Primjenom manualnih tehnika, terapeut oslobađa tenzije u tkivu, poboljšava prokrvljenost i tako utječe na smanjenje boli, poboljšava pokretljivost i opće funkcioniranje organizma.

Kroz brojne edukacije, seminare i tečajeve usavršio sam manualnu terapiju, za koju mogu reći da je jedna od najučinkovitijih terapijskih procedura u svijetu.

undefined

4. Spomenuli ste specifičnu terapiju kralježnice. Što je to točno neoperativna dekompresijska terapija kralježnice?

Dekompresijska terapija krelježnice je izrazito uspješna neoperativna procedura rješavanja boli u donjem dijelu leđa, vratu, glavobolja, trnaca duž ruku i nogu, discus hernia, degenerativnih promjena zglobova, stenoze spinalnog kanala i pritiska na živčane korjene.

Kompjuterski kontroliranom silom istezanja kralježnice   dekompresijska terapija poboljšava krvni protok i izmjenu tvari u ozljeđenom i bolnom području kralježnice. Ovom terapijom smanjuje se pritisak na međukralježne diskove te smanjuje kompresije na živčane korijene koji su nastali pod utjecajem gravitacije, trauma i opterećenja.

undefined

5. Možete li ukratko predstaviti vašu ordinaciju?

FizioMed centar za fizioterapiju nalazi se u Rijeci, na Gornjoj Vežici, u Ulici dr. Zdravka Kučića 32. 
Centar je smješten u samostojećem objektu uz glavnu cestu što omogućava jednostavan pristup i najtežim pacijentima.

undefined

Vlasnik centra je Roko Nikolić, bacc.physioth.

Centar je opremljen suvremenom opremom kojom se postižu odlični rehabilitacijski rezultati.
Treba naglasiti da je pristup prema pacijentu isključivo individualan, kako bi kvaliteta usluge bila na najvišoj razini i ciljano adaptirana za svakog pacijenta.

www.fiziomed.net
info@fiziomed.net
098/909-1707
Facebook/FizioMed Rijeka
instagram/fiziomed.rijeka