Extravagant estetic: dr. med. dent. Viviana Kalmar

Extravagant estetic: dr. med. dent. Viviana Kalmar

O estetskoj medicini razgovarali smo s Vivianom Kalmar, iza koje stoje godine uspješnog rada i neprestanih edukacija.

“Neki dan sam naišla na diplomu iz 2008. godine te su me sjećanja vratila unatrag - već se 10 godina bavim estetskom medicinom” kaže Viviana. Sve, naravno, uz konstantna educiranja, kako u stomatologiji, tako i u estetskoj medicini.

“Kao najdraži tretman mogu izdvojiti onaj s hijaluronskim filerima u kombinaciji s mezonitima, jer ispadnu lijepi i prirodni rezultati”, objasnila nam je Viviana 

Kako sama priznaje, dogodi se i da mora i odbiti pacijenta ili ga stručno usmjeriti na neku realniju opciju, jer je u njenom poslu važno biti ujedno i psiholog.

“Danas je jako važno otići napraviti zahvat na pravo mjesto, zbog samih komplikacija. Učimo na kongresima kako riješiti nekakvu komplikaciju, koje mogu biti vrlo česte i vrlo opasne. Mi ćemo reagirati u pravo vrijeme i riješiti je. Znamo kako jer smo educirani” kaže Viviana.

U današnje vrijeme, estetske operacije nisu više tabu tema, pa sve više muškaraca dolazi na tretmane. Neki od popularnijih tretmana su botoks za čelo i botoks ispod pazuha, radi pretjeranog znojenja.


Autor: Extravagant

Foto: Iva Znaor