ZTC Plus Size Model kandidatkinje: Moana Martin

ZTC Plus Size Model kandidatkinje: Moana Martin

Naša nova ZTC Plus Size Model kandidatkinja odmah nas je zaintrigirala ne samo pojavom, nego i zanimljivim imenom koje će se sigurno svidjeti mnogim djevojčicama. Moana Martin je inžinjerka očne optike, sretno udana dama, zaljubljenih u putovanja i još mnogo toga što je razgovor pred vama učinilo doista zanimljivim.

1. Molim da se predstavite našim čitateljima. Tko je Moana poslovno, a tko privatno? Otkrijte nam, otkud tako zanimljivo ime? :)
Moana je, u poslovnom svijetu, inžinjer očne optike tj. optometrije i radi u Ghetaldus Rijeka d.o.o. od 2015. godine i to kao treća generacija u obitelji (mama i nona). 
Privatno je pozitivna, nasmijana i dok spava, ponekad tvrdoglava, 26-godišnja i sretno udana žena koja voli putovati svijetom. Tako sam zapravo i upoznala muža s kojim sam radila u jednom američkom restoranu. Rođena u Rijeci, sa različitim adresama kroz život koji me ipak vratio u rodni grad. 
Ime dolazi sa polinezijskog otočja (tata je plovio), značenje je usko povezano sa nemirnim morem i oceanskim prostranstvima, a prema jednoj legendi Moana je i božica vatre. Djeci je sigurno ime poznatije po novoj, istoimenoj disney princezi čija priča i je prikaz značenja imena. :)

2. Kako ste se odlučili prijaviti za ZTC Plus size model i kakva su vaša očekivanja?
Za ZTC natjecanje se zapravo prijavljujem po drugi put. Prvi put je bilo iz znatiželje, kako je to prošetati pistom i biti dio onoga što je iza "kulise". Ove godine želim stvoriti nova poznanstva i zabavit se sa ostalim curama, a kako sam još od vrtića bila i viša i teža od generacije, iskoristiti to u svoju korist, haha. Očekivanja su najprije dobra zabava, puno smijeha, a i možda nešto neočekivano. 

3. Možete li nam opisati jedan svoj uobičajeni dan? Kako najradije provodite slobodno vrijeme?
Prvo moram reći da moji uobičajeni dan trebao trajat bar 27h, s obzirom na obaveze i sve što bi htijela potrpati u taj jedan dan. Svaki dan je ispunjen drugačije, ali otprilike se sastoji od odrađene smjene na poslu, kave sa kolegicom/kolegicama, kratkim shopingom namirnica za ručak pa treningom u teretani. Kad imam viška vremena volim prošetat po dućanima ili za lošeg vremena, doma se sklupčati i pogledat dobar film ili seriju. Slobodno vrijeme najviše volim provoditi sa obitelji i prijateljima u šetnjama i raznim druženjima. 

4. Kako biste opisali svoj stil? Pratite li trendove? Što ćete nositi ovoga proljeća?
Nemogu baš definirati svoj stil. Volim jednostavni casual, ali i malo finiji, poslovni look. Mislim da stil kod mene ovisi o raspoloženju toga dana. Nekad samo nabacim jednostavniju odjeću poput traperica i tenisice, ali ih uvijek upotpunim sa detaljima poput nakita, šala ili torbice, dok imam i dana gdje se "više potrudim", stojim ispred ormara i kombiniram haha. Svakako se moram ugodno osjećat u onome što nosim. 
Ne ovisim o trendovima, ali ako je trend nešto što mi se sviđa, prihvatim ga, nosim, a nekad i modificiram po sebi. 
Ovog proljeća ću kao i svake godine nositi boje, boje i još malo boje. Ne volim previše miješati uzorke, ali volim kombinirati boje, a proljeće je najbolje doba za nosit na sebi vedrinu koju imaš u sebi. 

5. Imate li svoju tihu patnju poput većine žena - cipele, torbice, parfeme, nakit...?
Ne mogu reći da baš imam tihu patnju za nečim posebno jer volim i nosim od svega pomalo. Moj "problem" je to što volim imati sve u svim bojama pa se ormar svodi uglavnom na šarenilo koje na kraju kombiniram. Ako bih morala izdvojiti čega najviše imam to bi onda bile pencil suknje, (pogađate; u svim bojama), sunčane naočale i torbice. Definitivno mislim da kad bi pitali moje najbliže, svi bi se složili da je odgovor na vaše pitanje, torbe. :) 

6. Imate li svoje dnevne beauty rituale?
Moj dnevni rituali vrlo jednostavni, ne koristim nikakve posebne preparate, bar zasada. Ujutro nanesem hidratantnu kremu kao podlogu prije šminke i navečer također ista krema nakon skidanja šminke s micelarnom. Brzo i efikasno. 

7. Bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?
Ako se ne računaju ključevi, novčanik i mobitel (haha) uvijek imam labelo i mini parfem u torbi. S obzirom da ih često volim mjenjat, od ruksaka do mini torbica, ovisno koliko još mjesta ostane u njima često se nađe i nude ruž, krema za ruke i i sl. pa slušalice, mint bomboni itd. 

8. Možete li izdvojiti omiljene dizajnere i brandove?
Teško, kupim i nosim ono što mi se sviđa. Najčešće su to streetstyle dućani, ali bih voljela izdvojiti dvoje hrvatskih dizajnera koje pratim, a čije me kreacije oduševljavaju iz dana u dan. To su Andrea Anić i Zigman. 

9. Shoppingirate li radije online ili uživo, spontano ili planski?
Kod mene je shopping 100% spontano kupovanje. Ako se i dogodi koji planski odlazak u dućan najčešće ne nađem ono što sam zamislila. 
Što se odjeće tiče uvijek kupujem uživo. Dok ne probam, nemam povjerenja, s obzirom na visinu i konfekcijski broj koji se zna od dućana do dućana i modela do modela razlikovati. Jednostavno moram vidjet kako mi stoji prije kupnje. Online volim naručivati samo nakit i torbice koje se nemogu naći kod nas ili su unikati. 

10. Na što ste najponosniji u svome životu?
Pa na sebe, haha. Šalim se. Još imam mnogo za ispuniti u životu i bit ponosna na ciljeve koje ću postići. Ponosna sam sada na osobu koja sam postala tokom godina. Na svaki mali, svakodnevni uspjeh. Na samostalnost na koju me od malih nogu poticala mama koja mi je najveći uzor i najbolja prijateljica. 

Autor: Extravagant
Foto: Privatna arhiva