ZTC Plus Size Model kandidatkinja: Josipa Podnar

ZTC Plus Size Model kandidatkinja: Josipa Podnar

Među posljednjim, ali nipošto ne i manje važnim kandidatkinjama za titulu ZTC Plus size modela je i Josipa Podnar, mlada Riječanka koja nerijetko dobiva komplimente na račun svog stila ali, priznaje, dosad nije imala samopouzdanja za napraviti korak naprijed. Drago nam je što je ovoga puta smogla hrabrosti za prijavu i što smo imali priliku za razgovor.

1. Molim da se predstavite našim čitateljima. Tko je Josipa poslovno, a tko privatno?
Privatno sam ležerna, opuštena i duhovita osoba barem tako kažu moji prijatelji. Dok sam poslovno organizirana, pedantna i ambiciozna. Između fakultetskih obaveza, rada u ugostiteljstvu i kućanskih poslova potrudim se pronaći vremena za obitelj i prijatelje te tako uspostaviti ravnotežu između poslovne i privatne Josipe.

2. Kako ste se odlučili prijaviti za ZTC Plus size model i kakva su vaša očekivanja?
Neočekivano. Prijavila sam se uz nagovor obitelji i prijatelja. Često dobivam komplimente na račun svog stila i fotogeničnosti no inače nisam toliko samouvjerena, te sam se ovog puta odlučila okušati u nečem novom korisnom za moje samopouzdanje. Očekujem nova prijateljstva i korisne savjete.

3. Možete li nam opisati jedan svoj uobičajeni dan? Kako najradije provodite slobodno vrijeme?
Dan započinjem fakultetskim obvezama dok u dane kada nemam predavanja radim. Uz malo vremena koje mi preostaje pokušavam pomoći roditeljima u održavanju kućanskih poslova, uz to volim skuhati fino jelo te spojiti ugodno s korisnim pozivajući svoje prijatelje na degustiranje specijaliteta uz čašu dobrog vina,

4. Kako biste opisali svoj stil? Pratite li trendove? Što ćete nositi ovoga proljeća?
Moj stil je vezan uz moju osobnost i trenutno raspoloženje. Najviše volim sportski, ležeran stil jer se tako najugodnije osjećam pri obavljanju svakodnevnih obaveza. No često ga začinim nekim kvalitetnim modnim detaljem. Kao i svaka žena sukladno raspoloženju volim se dotjerati te tada nosim upravo suprotno, lepršave haljine cvjetnih uzorka prikladnim za proljeće te elegantnije kombinacije koje volim podići visokim potpeticama.

5. Imate li svoju tihu patnju poput većine žena - cipele, torbice, parfeme, nakit...?
Laž bi bila kada bih rekla da sve od navedenog nisu stvari koje volim. Vjerujem da je tako većini žena, no međutim volim si uštedjeti za kvalitetne sunčane naočale koje su neizbježan dio mog stila.

6. Imate li svoje dnevne beauty rituale?
Moji dnevni rituali su i vrijeme za mene i briga o koži. Uz svakodnevno čišćenje lica koristim i preparate za njegu te trenutno koristim glinene maske za lice, no jedan od najdražih rituala je uživanje u zrakama sunca i što ranije kupanje prije nadolazeće sezone. 

7. Bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?
Iskreno nisam opterećena torbicama niti sa sobom nosim nepotrebne stvari ali smatram da žene trebaju imati par potrepština koje će ih spasiti u svim situacijama. Često je to dobro odabran ruž za elegantniju prigodu ili maskara koja može istaknuti moje plave oči.

8. Možete li izdvojiti omiljene dizajnere i brandove? Koje su vam najdraže ZTC trgovine?
Kao što sam već i napomenula uvijek pronađem u Hervisu par sportskih komada dok se u Douglasu  počastim kozmetikom koju posebno volim. Redovno posjećujem H&M jer tamo pronađem odjevne predmete kojima mogu upotpuniti svoj stil.

9. Shoppingirate li radije online ili uživo, spontano ili planski?
Iako je moderno i aktualno kupovati online meni je veliki gušt otići sama ili još bolje u društvu prijatelja u centar te slobodno vrijeme potrošiti na kupnju stvari koje mi zaista trebaju. Nikada to nije planski jer tada kupnju doživljavam kao opterećenje a ne uživanje.

10. Na što ste najponosniji u svome životu?
Najponosnija sam na svoju obitelj koja mi je veliki oslonac i potpora pa tako i u ovom koraku. Također svojim prijateljima koji su ponosni na mene što sam se prijavila i pobijedila strahove, te na kraju krajeva ponosna sam i na sebe što nezaustavljivo ulažem i radim na sebi kako bi bila što bolja, snalažljivija i emancipiranija žena.

Autor: Extravagant
Foto: Privatna arhiva