ZTC Plus Size Model kandidatkinje: Andrea Bonano

ZTC Plus Size Model kandidatkinje: Andrea Bonano

30. ožujka u 18 sati u Zapadnom trgovačkom centru na rasporedu je sasvim poseban beauty izbor - ZTC Plus Size Model, za koji se već prijavio čitav niz prelijepih dama. Sljedećih dana na Extravagantu ćemo predstaviti svaku od njih onako kako to zaslužuju, a prva među ZTC-ovim Plus Size natjecateljica je Andrea Bonano. Medicinska sestra i mama s full time rasporedom koji ostavlja vrlo malo slobodnog vremena objeručke je prihvatila prijavu koju su joj "skuhali" prijatelji, a nama je izuzetno drago što smo je imali priliku upoznati.


1. Molim da se predstavite našim čitateljima. Tko je Andrea poslovno, a tko privatno?

 

Ja sam Andrea Bonano i dolazim iz Rijeke. Poslovno sam medicinska sestra koja radi u KBC-u. Uz rad u bolnici još sam i izvanredni student druge godine sestrinstva na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci. U privatnom životu sam prvenstveno ponosna majka jednog izuzetno inteligentnog malog muškarca od 11 godina po imenu Erik. On i moja obitelj su mi najveća potpora u životu. Dosta sam optimistična, društvena i komunikativna osoba. Okružena sam sa malim ali dovoljnim brojem prijatelja za koje znam da u svako doba mogu računati na njih, kao i oni na mene. Uvijek sam iskrena tako da svi u svakom trenutku znaju na čemu stoje sa mnom, a to je i ono što jako cijenim kod drugih osoba. Znaju mi reći da sam brutalno iskrena, ali to nisam ja, to je moj horoskop, vaga.

 

2. Kako ste se odlučili prijaviti za ZTC Plus size model i kakva su vaša očekivanja?

 

Da budem iskrena, ja se sama nisam prijavila već su me prijavili prijatelji. Nakon jako kratkog razmišljanja sam pristala sudjelovati na izboru za ZTC-ov Plus size model. Odluka je trajala kratko jer sam razmišljala na način da sam se zapitala što imam za izgubiti? Apsolutno ništa, već dapače, mogu nešto novo naučiti. Nikad ne znate koja nova vrata vam se mogu otvoriti i tko vas može uočiti. Tako da od ovog natjecanja očekujem brdo pozitivne energije, dobru zabavu kao i upoznavanje novih ljudi, ali i same sebe u ovakvim situacijama po prvi puta. 

 

3. Možete li nam opisati jedan svoj uobičajeni dan? Kako najradije provodite slobodno vrijeme?

 

S obzirom na posao gdje smo u velikom manjku medicinskih sestara, na moje radno vrijeme koje je od 12h po danu ili 12h po noći i trenutno obaveze na fakultetu, ne znam da li mogu reći da mi je ijedan dan uobičajen. Često se zna dogoditi da mi nešto od toga dvoje iskrsne pa ne mogu obaviti neke stvari koje sam naumila. Ono malo slobodnog vremena što znam imati pokušavam provesti što više sa sinom, u krugu dragih ljudi, šetnji uz more ili jednostavnim uživanjem na suncu kad naleti u Rijeku povremeno. Naravno sve to opet dolazi tek nakon obaveza od kojih mislim da svaka žena ne može pobjeći- kućanski poslovi.

 

4. Kako biste opisali svoj stil? Pratite li trendove? Što ćete nositi ovoga proljeća?

 

Svoj stil bih opisala kao jako jednostavan, u biti. Onako kako se taj dan osjećam, tako se obučem. U većini slučajeva to bude sportska elegancija, dok se za posebne prigode potrudim obući elegantno. Ne mogu reći da baš pratim trendove, a i da ne pratim. Tu sam negdje na sredini. Mislim da je to posljedica toga što kod nas u dućanima nema baš veliki izbor moderne odjeće za plus size žene. Možda sada ima nešto malo više nego u nazad 10 - 15 godina, ali ja i dan danas nalazim više takve trendi odjeće u Trstu nego kod nas u Rijeci.

 

5. Imate li svoju tihu patnju poput većine žena - cipele, torbice, parfeme, nakit...?


Naravno da imam- No.1 su parfemi. Obožavam dobar parfem na sebi ili na drugoj osobi. Onda slijede torbice ili u mojem slučaju, velike torbe u koje može puno „potrebnih“ stvari stati, hahahahaha.

 

6. Imate li svoje dnevne beauty rituale?

 

Moji osnovni beauty rituali su prije šminkanja ili nakon skidanja šminke nanošenje na lice hidratantne kreme, 1-2x tjedno stavim masku na lice, te nakon tuširanja hidratantni losion za tijelo. U principu sam jako jednostavna za održavanje. Tako i što se tiče šminke, vodim se onim manje je više, prirodni look. Ali zato svojoj kosi i frizuri dajem možda i više vremena nego što bi trebala, kako kod frizera tako i doma.

 

7. Bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?


Mobitel, labelo i parfem. :D

 

8. Možete li izdvojiti omiljene dizajnere i brandove?


Adidas, Nike, Replay….

 

9. Shoppingirate li radije online ili uživo, spontano ili planski?


Samo u živo i spontano, po potrebi planski. Volim probati odjeću ili obuću i vidjeti kako mi stoji prije nego li je kupim.

 

10. Na što ste najponosniji u svome životu?


Najponosnija sam na svog sina Erika, a onda i na sebe samu. 


Autor: Extravagant

Foto: Privatna arhiva