Tamara Vukušić: Kako sam postala prvi ZTC-ov plus size model

Tamara Vukušić: Kako sam postala prvi ZTC-ov plus size model

Prošloga vikenda u Zapadnom trgovačkom centru održan je prvi hrvatski izbor ZTC plus size modela. U ozbiljnoj konkurenciji među 14 prelijepih dama pobjedu je odnijela lijepa Tamara  Vukušić, kojoj je to bilo prvo ovakvo iskustvo. Kako je došla do pobjede i kakva je Tamara kad se ugase svjetla modne piste, saznali smo u ugodnom razgovoru s pobjednicom.

Za početak, čestitke na osvojenoj laskavoj tituli na prvom ZTC izboru plus size modela. Moramo vas pitati, kako ste došli do pobjede i jeste li joj se nadali? Kakvi su vaši dojmovi sa izbora?
Najljepša hvala na čestitkama. Do pobjede sam došla s ništa iskustva, malo straha i puno optimizma. Lagala bih kada bih rekla da se pobjedi nisam nadala jer smatram da se u bilo kakvom natjecanju svi nadaju pobjedi. A još ako imate sreće da je ostatak ekipe fenomenalan kao što je bio naš u ZTC-u, e onda je to dupla doza zadovoljstva.

undefined

Recite nam ponešto o sebi. Tko je Tamara Vukušić?
Tamara je uvijek nasmijana tridesetogodisnjakinja i smatram to svojom najvećom vrlinom. Smatram da pozitivni ljudi okupljaju iste oko sebe. Inače ljeti živim u Novigradu, a zimi u Rijeci i u oba grada imam salon za masažu na koje sam jako ponosna. U slobodno vrijeme uživam, izlazim i tu i tamo treniram.

Otkrijte nam ponešto o svom stilu. U čemu se osjećate najugodnije? Koji komadi imaju počasno mjesto u vašoj garderobi?
Ne znam kako bih točno definirala svoj stil. Znam samo da ne robujem modi. Neplanski kupujem što mi se svidi i onda pokušam to uklopiti u ostatak. Najviše volim haljine i super mi je što u dnevnim varijantama štikle mogu zamijeniti ravnim čizmama ili jos malo balerinkama. A počasno mjesto u ormaru dijele dvije bundice.

undefined

Pratite li trendove? Što ćete nositi ovoga proljeća?
Trendove više pratim na društvenim mrežama nego u ormaru, dakle pratim sto je in ali ne ravnam se po tome, jos se pronalazim po tom pitanju. A ovog proljeća ću nositi haljine i same vesele boje.

Većina žena ima svoju "slabu točku" na koju je spremna potrošiti malo više. Torbice, cipele, ili nešto treće? Otkrijte nam svoju.
Ah, žene i dodatci. Moja slaba točka su naočale. Obožavam ih. Pogotovo velike. Imam ih svih oblika i boja a trenutno sam u potrazi za dugim i uskim cat eye modelom.

undefined

Sada kad ste i službeno ponijeli titulu plus size modela,  imate li možda neke želje i nade za daljnje modne angažmane?
Želje i nade naravno postoje, no iako sam svjesna da od toga neću živjeti, drago bi mi bilo isprobati sve tajne tog posla. Veselim se snimanju kampanje za ZTC, možda snimiti kakvu reklamu, željela bih prisustvovati snimanju kampanja drugih djevojaka, biti šminkana od strane naših poznatih vizažista, znati pozirati ispred fotoaparata. Ima tu posla i učenja a ja sam jako znatiželjna.

undefined

Napokon je došlo vrijeme kada se slavi ženska ljepota u svim veličinama. Što biste poručili mladim djevojkama koje zbog svoje kilaže imaju manjak samopouzdanja? 
Ovo je vrlo osjetljivo pitanje i odgovorit ću iz vlastitog iskustva i najiskrenije što mogu. Velika je razlika između biti debeo i imati višak kilograma. Prošla sam oboje. I veliki je napor između. Nekima to možda izgleda jednostavno ali nije, jako je teško i potrebno je puno samodiscipline. No osjećaj kada se nađeš u fazi viška kilograma i pronađeš samopouzdanje je neprocjenjiv. Od tog trena se zavoliš i zračiš!

undefined

Foto: Iva Znaor
Autor: Extravagant