Stylish couple – Slađana i Filip Gržinčić

Stylish couple – Slađana i Filip Gržinčić

Od ovoga je tjedna u emisiji i na portalu Extravagant krenula nova rubrika „Stylish couple“ u kojoj će naši gosti biti stylish parovi iz Rijeke. Prvi gosti u prvoj emisiji su Slađana i Filip Gržinčić, koji su nas osvojili na prvu!

 

1. Predstavite nam se. Čime se bavite?

Filip: Ja sam Filip Gržinčić, inače sam diplomirani ekonomist i radio sam niz godina u turističkoj agenciji, u odjelu prodaje pa u marketingu, te kao grafički dizajner. Uz to, posljednjih devet godina intenzivno sam se razvijao u raznim oblicima fotografije, te se sada isključivo bavim fotografijom i grafičkim dizajnom. Dok je sezona vjenčanja sam prilično zauzet fotografiranjem vjenčanja, no brojni angažmani dolaze i na temelju mog drugog portfolija kojeg sam razvio iz velikog interesa prema fotografiranju mode, obradi fotografija u photoshopu i igranju sa studijskom rasvjetom. Tako da fotografiram i modu i druge kreativne zadatke kojima se uvijek jako veselim. Također sam bio bubnjar, a sada sviram cajon u akustičnom bendu, ili kako kažu - lupam po kutiji :)


undefined

 

Slađana: Ja sam Slađana Gržinčić, magistar ekonomije, te odnedavno vlasnica svoje marketing agencije "Studio Akcent". Agencija je mali projekt kojeg smo Filip i ja zamislili još na početku naše veze i čak mu tada dali i ime. Nakon nekoliko godina, ta ideja nas nije napustila, te smo ustrajnošću i strpljivošću ipak ostvarili svoj "davni" san. U sklopu agencije, osim pružanja raznih marketinških i kreativnih usluga također sam zajedno s Filipom u svijetu vjenčanja na način da radim plesne koreografije za prvi ples mladenaca, izrađujem unikatne revere, dekoracije, ukrase i zahvalnice, a čak i pomažemo u organizaciji manjih vjenčanja za strance koji se vjenčaju u našoj regiji.


undefined

 

 

2. Koliko ti Slađana pomaže u fotografskom radu?

Filip: Slađana mi je velika pomoć što se tiče fotografije, nekada imam stvarno puno opreme koju nosimo na lokaciju, a dvoja leđa ipak više potegle nego samo jedna (smijeh). Također se bojim da će imati problema s vidom, jer prije nego što fotografiramo modela, uvijek testiram i namjestim svjetlo, naravno na mojoj asistentici Slađani, koja nakon toga ima uvijek pregršt profesionalnih fotografija na kojima uvijek divno ispadne (smijeh). Šalu na stranu, ako se netko želi komercijalno baviti fotografijom, osim samog fotografiranja tu postoji veliki broj dodatnih zadataka kao što su razne objave na webu, Facebooku, Instagramu, blogovima, mail korespondencije, marketing, optimizacija stranice.. da ne nabrajamo više, što je uglavnom Slađanin zadatak. A kad smo zajedno na sessionu, uvijek je od pomoći pri odabiru nekih novih poza ili ideja, pogotovo kad su velike grupe u pitanju. Svi je slušaju, pa moram i ja. :)

 

undefined undefined

undefined


Za ovo pitanje postoji i prikladan video :) 
3. Kako je to biti u braku i raditi zajedno?

Slađana:  Naš posao nekako traje 24 sata dnevno, jer nekako se toliko stopio s nama da više zapravo ni ne razlikujemo poslovno od privatnog vremena. Pa i kada odemo na mali odmor, kao što smo nedavno bili u Toscani, uvijek razmišljamo i poslovno, te obavimo ili neke sastanke ili slično. Tako da zajednički rad je zapravo i naš život i meni predstavlja užitak u svakom smislu. S druge strane jedan tipičan radni dan se sastoji od ustajanja ujutro, kuhanja kave i sjedanja za računala u 9h koja se nalaze na istom stolu jedan do drugoga. Narednih nekoliko sati možda izmijenimo dvije riječi. Nekada ga pokušam nešto upitati, ali me redovito ignorira. Takav tipičan radni dan ne poznaje subote ili nedjelje, svi su nam isti i onakvi kakve ih mi isplaniramo za taj dan.


undefined

undefined

 

4. Kakav je vaš stil odijevanja? Koliko vam je važan privatno i poslovno?

Filip: Ne bih rekao da imam neki određeni stil, ali mogu primijetiti da u posljednje vrijeme, vjerojatno jer radimo od kuće, volim izaći van, recimo u nekom sakou i cipelama, umjesto u majici i tenisicama kao što sam se prije često odijevao. Je li to znak da sam možda stariji i zreliji? Možda stariji, ali zreliji nikako! Tako da možda mogu reći da mi je više stalo držati do sebe u tom nekom smislu, ali naravno, osim ako nije posebna prilika, nisam baš tip od kravata i punih odijela.

 

undefined undefined


Slađana: Za sebe bih rekla da sam casual tip, casual u smislu da se volim odijevati opušteno i ne opterećivati se previše ja li je baš svaka sitnica na mjestu, ali iako udobno, istodobno mora biti i elegantno i primjereno prilici za koju se odjenem. Ne mogu reći za sebe da pratim sve nove trendove, ali kada se pojavi nešto što meni odgovara (poput cvjetne haljine ove sezone), ne mogu ih ignorirati i nešto takvog tipa se onda mora pojaviti u mom ormaru!


undefined undefined

 

5. Kakav je vaš stav o modi? Kako je doživljavate?

Slađana: Hm, ne bih mogla reći da je moda moj život i da sam ovisna o shoppingu i novim trendovskim krpicama. S druge strane, volim lijepo izgledati i u tom smislu, kako sam i ranije rekla, ukoliko nešto novo odgovara mom stilu i karakteru, potruditi ću se da se pojavi u mojoj garderobi. Općenito modu doživljavam kao smjernice i ideje kako se moderno odjenuti, i u nekim slučajevima kao umjetnost. Volim pogledati modne revije i sav taj aspekt koji okružuje modu, taj glamour i nekako se zamišljam da sam na neki način u "backstageu" tog cijelog svijeta, umjesto da se bavim samo kupnjom najnovijih trendova

 

undefined

undefined


Filip: Modu nekako uvijek promatram iz perspektive fotografa, onako, zamišljam kako bih mogao taj komad odjeće izgledati ispred aparata, tako da obožavam kada je neki dizajner kreativan i neobičan, jer je to jednostavno lijepo za vidjeti iako su takve kreacije zapravo nenosive u stvarnom životu. Što se tiče muške mode, sviđa mi se današnji trend, odnosno "gentlemen stil", sve od frizura, bradi i načina odijevanja. Tako da i sam nekad pustim solo brk s uvinutim krajevima, a imam i nekoliko gilea u ormaru. Moda je po meni neka smjernica kako se odjenuti, ovisno o trendu i ne treba je nužno doslovno slijediti, svatko bi trebao imati neki svoj stil, međutim trgovine su te koje nam onda diktiraju i nude odjeću koja je raspoloživa za kupnju.


undefined

 

5. Imate i svoj youtube kanal, o čemu je riječ?

Filip: Ha ha, to je kanal koji je nastao, pa zapravo slučajno. Kako smo aktivni na društvenim mrežama, a pošto tu i tamo nekad spontano, a nekad namjerno snimimo kakav šaljivi video koje smo objavljivali na Facebooku, s vremenom se skupilo nekoliko takvih filmića. Stoga smo jedan dan, vidjevši po komentarima da smo nasmijali druge ljude, postavili te filmiće na jedno mjesto i tako je nastao youtube kanal, Bračne vode. Tu i tamo volim prestrašiti Slađanu, a njene reakcije su priceless!

 

Slađana: Sve u svemu volimo se dobro nasmijati, a samo snimanje ovih videa predstavlja prvenstveno super zabavu za nas dvoje, koju zatim podijelimo i s drugima. Pa ako se i jedna osoba nasmije super!


undefined

 

6. Kada ne radite, što radite?

Filip: Mi nikad ne radimo!

Slađana: Uvijek radimo! :) A nekad legnemo na kauč i pogledamo koji film ili seriju ili samo sjedimo i čekamo kad će nova sezona Game of Thrones. Tu i tamo se podružimo s našim prijateljima, odemo na trening, kuhamo i fino papamo!

 

undefined


7. Smatrate li se savršenim parom?

Filip: Nipošto. Po meni je savršen par kada muškarac radi cijeli dan, donese „pare“ na stol na kojemu se nalazi netom spremljena večera, u kuhinji oprano suđe, u ormaru ispeglana odjeća, na TV-u „Plodovi zemlje“. Svaka osoba na svijetu ima svoje viđenje kakav bi savršeni par trebao izgledati. I tu je najvažnije da se ta dva viđenja kod dvije osobe poklope. Recimo da su se nama poklopila.  :)

Slađana: Što je to savršeni par? Mislim da svatko ima svog savršenog nekog, samo ga treba pronaći ili mu dopustiti da uđe u njegov život!


undefined

undefined

 

 Fotografije: Iva Znaor

Autor: Extravagant