Priča o uspjehu – dr.med.dent. Viviana Kalmar

Priča o uspjehu – dr.med.dent. Viviana Kalmar

Dr.med.dent. Viviana Kalmar svoju je ljubav prema dentalnoj medicini naslijedili od oca Šandora Kalmara dr.med.dent., jednog od prvih dentalnih implantologa u Republici Hrvatskoj, kao i djeda Šandora, koji je svoju prvu stomatološku praksu osnovao davne 1950.godine.
Temeljem predanog i kvalitetnog rada, dentalna ordinacija Vividenti Kalmar uživa povjerenje mnogobrojnih zadovoljnih pacijenata, a mi smo danas razgovarali s dr.Vivanom Kalmar i saznali kako je zapravo krenula njezina priča o uspjehu!


undefined


1. Iza Vividenti Kalmar je duga i uspješna tradicija. Kako je počela vaša priča o uspjehu i jeste  li oduvijek znali da ćete se baviti ovim poslom?

Hvala na komplimentu. Zaista je uvijek lijepo čuti kade te netko pohvali, te prepozna trud i ljubav prema poslu. E, to je nagrada za mene. Priča je, sigurna sam, zapisana u genima, jer sam još kao djevojčica znala da je to moj poziv. Brat Daniel, također stomatolog, u svojoj novoj klinici na riječkoj Costabeli i ja od malena smo asistirali i pomagali tati i mami u ordinaciji, a kada smo odlazili u posjet baki i djedu koji je također bio vrlo cijenjen zubar i zubotehničar, pomagali smo mu, te aktivno sudjelovali u njegovom radnom danu. Moj djed je bio pravi izumitelj, tako da je u svom laboratoriju imao pregršt strojeva koje je sam izumio, a koji su mu služili u poslu. Možete zamisliti kako je to bilo pedesetih godina prošlog stoljeća, dok je danas sve digitalizirano. 


2. Koliko je ljubavi i truda bilo potrebno za uspjeh?

Vjerojatno puno ljubavi i puno truda, ali kako sam cijeli život, takoreći od pelena, u ordinaciji ne shvaćam posao kao zamor, već kao igru koju volim. Kada se obiteljsko poslovanje dobro uspostavi, jedino se tada može postići uspjeh. Moja obitelj Kalmar je to postigla kroz četiri generacije doktora dentalne medicine i zubnih tehničara.  


undefined


3. Je li bilo teško nastaviti biti uspješan, kao vaš otac?

Bilo je teško, jer sam uvijek imala osjećaj da sam pod povećalom, te da me svi uspoređuju s „kraljem stomatologije“, kako pacijenti nazivaju moga tatu. Tako da sam se morala puno više truditi i dokazivati na poslu. Moje znanje je liječničko i zbog toga nastojim mojim pacijentima slikovito pojasniti zdravstveni problem, te način na koji ćemo odraditi terapiju. Uvijek se stavim u poziciju da sam ja pacijent koji dolazi kod doktora, jer svi mi nerado odlazimo u ordinacije i imamo strah kada nas nešto boli. Važno je da se zadobije povjerenje pacijenta, jer onda nestane i taj strah. 


undefined


4. Biste li danas postupili drugačije što se tiče nekih vaših odluka?

Da sve moram ponoviti postupila bih isto kao i do sada, jer smatram da sudbina uvijek ima tu „svoje prste“ i da možda ne bih imala puno izbora. 


undefined


5. Kakvi ste što se tiče posla strogi i pedantni ili ponekad i blagi?

To biste morali pitati moje pacijente ili moje zaposlenike. Jarac sam u horoskopu (rogati znak), a oni vole de je sve kao „po špagi“. Od suradnika tražim da se predaju poslu s emocijama i željom da uspješno završe započeto.  

6. Što sve danas nudi vaša ordinacija?

Moto mojeg oca je uvijek bio da pacijenti mogu sve obaviti na jednom mjestu, od slikanja zuba, što čini nezamjenjivu dijagnostiku, do keramičkih zubnih navlaka koje nam omogućuju hollywoodski osmijeh, te pomlađivanja lica i do deset godina s anti-aging medicinom. 


undefined


7. Planovi za budućnost. Neke nove usluge?

Poznato je da su neke hrvatske stomatološke ordinacije vodeće u svijetu zbog razvijenog dentalnog turizma, te se zbog toga konstantno usavršavamo i napredujemo, kreirajući nove planove. Klinika moga brata je na stranici Global clinic rating treća na svijetu i to je dokaz naše kvalitete u radu.


8. I za kraj, poruka našim čitateljima, što je potrebno za uspjeh?

Za uspjeh je potrebno imati specifičan splet osobina i vještina, ali svakako je marljivost i dosljednost važna u poslu. 


undefined

Fotografije: Viviana Lokmer Šulina
Autor: Extravagant