Nikolina Tomljanović: Novi single je vani, slijedi prvi solo album

Nikolina Tomljanović: Novi single je vani, slijedi prvi solo album

Jedna četvfrtina riječkih ENI-ca, Nikolina Tomljanović, još je jednom zakoračila u solo vode, odličnim singlom "Daleko". Uvertira je to u njen prvi solo album, a upravo to bio je povod za mali razgovor s uvijek prelijepom Nikolinom. 

1. Nikolinu Tomljanović velik dio publike prepoznaje kroz rad grupe ENI. No ako sam dobro informirana, vi ste još 2014. godine krenuli i u solo vode. Što su one sve do sada iznjedrile?
Točna informacija :) Iznjedrile su deset singlova, puno festivala, od Večeri dalmatinskih šansona, CMC-a do Zagrebačkog festivala, puno zabave, rada i druženja s divnim ljudima iz svijeta glazbe.

2. Najnoviji je uradak single "Daleko", za koji ste snimili i spot. Možete li nam reći nešto više o njemu (i singlu i spotu)?
S pjesmom Daleko predstavila sam se nedavno na 21. Večerima dalmatinske sansone. Jako sam zadovoljna izvedbom na festivalu a prvenstveno samom pjesmom. Damir Bačić kao autor glazbe, Uršula Tolj kao autorica teksta i Matej Zec, aranžer i producent pjesme zaista su napravili krasan posao. Bilo bi šteta da pjesma nije dobila i svoju video priču pa sam se obratila redateljici Kristini Barišić s kojom sam već više puta surađivala. Romantičnoj ljubavnoj pjesmi pridruženi su koloristični kadrovi uz pozadinu i slike prelijepe Učke, Istre i Kvarnera.

3. Kakvi su dojmovi publike?
Publika odlično reagira a drago mi je da dobro reagiraju i radijski urednici.

4. Sprema li se i album uskoro?
Sprema, sprema i uskoro izlazi. Pjesma Daleko je moj deseti singl kojim zapravo najavljujem svoj prvi solo album.

5. Iza vas je bogata karijera, od vremena u Putokazima do danas. Koji su vam srcu najdraži trenuci kojih se uvijek rado sjećate?
Puno je takvih trenutaka, zaista. Ipak se radi o 22 godine karijere. Izdvojit ću nekoliko, Dora kada smo potpuno nenadano pobijedile (E.N.I.), Eurovizija, snimanje dueta s Oliverom Dragojevićem, turneje i naravno naš veliki koncert u dvorani Zamet povodom 20 godina karijere grupe E.N.I.

6. Poznata ste osoba, ali u gradu poput Rijeke čini mi se da to nije otežavajuća okolnost kao negdje drugdje. Osjećate li kada taj teret slave? Kako i koliko utječe na vaš privatni život?
Rijeka je posebna što se toga tiče, da. Mozes normalno baviti se glazbom ili biti javna osoba i šetati Korzom a da si na prvom mjestu Riječanka a onda sve drugo. 

7. Za kraj - kakvi su planovi za dalje? Oni realni i oni koje možda tek priželjkujete?
Realni planovi su da u rujnu, listopadu izlazi album te da sam u rujnu takodjer i u studiju zbog 2 nove pjesme. Paralelno radim u školi i bavim se glazbom, uživam sa svojom obitelji i ne planiram predaleko.Autor: Extravagant
Foto: Facebook