Moj put do uspjeha: Maja Kereš

Moj put do uspjeha: Maja Kereš

Nakon nastupa na Super Bowlu, Maja Kereš bila je Riječanka s vjerojatno najvećom gužvom u svim svojim inboxima na društvenim mrežama. Svi su joj željeli čestitati, pitati je kako joj je to uspjelo i ima li već kakvih planova za dalje. Ipak, uspjela je izdvojiti malo vremena za intervju za Extravagant.

Plesom se baviš godinama. Kako je sve krenulo i jesi li odmalena maštala o svjetlima pozornice? 

Najprije sam kao sasvim mala krenula u baletnu radionicu Diane Zdešar, te nastavila još niz godina plesati jazz dance u Icaro Dance Dimension pod vodstvom Giuseppea Pallombelle. Nakon višegodišnje pauze od plesa, ponovno sam se vratila treninzima i tad je zapravo ponovno niknula moja velika strast i ljubav za plesom, za pozornicom, za nastupanjem i za stvaranjem.

undefined

Kako se dogodio trenutak odlaska u SAD? Kakva je tamo konkurencija i koliko se teško probiti?

U SAD sam najprije otišla 2011. na plesnu edukaciju. Želja mi je bila otići u New York, jednu od plesnih meka, i učiti o raznim plesnim stilovima, od najboljih učitelja i steći što više znanja. Ideja o artist vizi i mogućnosti da odem u Ameriku raditi kao plesač rodila se nakon što su mi brojni učitelji u Broadway Dance Centru to predložili te me zamijetila i plesna agencija Clear Talent Group. Kad sam dobila vizu, i odselila se (najprije u New York), nisam znala što očekivati, jer nisam nikad ranije u životu pokušala biti samo plesač. Dok sam bila u Rijeci, uz poneke plesne angažmane, moj posao je bio voditi plesne satove i koreografirati, a sada sam se potpuno prepustila karijeri plesačice. Nije se lako probiti s obzirom na jako veliku konkurenciju, jako puno ljudi želi isti posao. Uspjeh se neće dogoditi preko noći, potrebno je puno strpljenja, vjere i ustrajnosti. 

Kako se dogodila suradnja s Justinom i kakav je osjećaj bio nastupiti na Super Bowlu? 

Prva suradnja s Justinom dogodila se kad sam putem audicije bukirala ulogu u njegovom spotu za pjesmu "Filthy", a nakon toga poziv za Superbowl se jednostavno dogodio. Osjećaj je bio fenomenalan, ali opet sasvim prirodan, s obzirom na brojne probe koje su prethodile nastupu.

undefined

Vjerujem da imaš još neostvarenih ciljeva i da ćemo o tebi još često pisati. Koje su tvoje želje za budućnost? 

Moje želje za onu malo dalju budućnost su biti i djelovati kao kreativni direktor, organizirati razne plesne projekte, suradnje te  prenositi svoje znanje i iskustvo mladjim naraštajima u sklopu moje baze i plesnog doma - Plesnog centra K2K u Rijeci.

I za kraj, što bi poručila djevojčicama koje žele slijediti tvoj put?

I djevojčicama, i dječacima: Vjerujte u sebe, u svoje mogućnosti i pogotovo u svoje snove, oni se stvarno ostvaruju ako se ne bojite sanjati. Nemojte se voditi nečijim tudjim uspjehom, ili se usporedjivati s ikime. Svatko od vas je poseban i jedinstven, i ima svoj vlastiti put koji će često biti nepredvidiv i nejasan, ali će vas, uz dovoljnu dozu ljubavi, fokusa, i uloženog rada i truda (čime god se bavili), dovesti upravo tamo gdje želite!

undefined

Autor: Extravagant
Foto: Instagram