Miss Primorsko-goranske županije Katia Kuharić

Miss Primorsko-goranske županije Katia Kuharić

Katia Kuharić nova je Miss Primorsko-goranske županije. Svojom ljepotom osvojila je žiri na ovogodišnjem izboru za Miss Primorsko-goranske županije, a danas smo je ugostili na portalu Extravagant i saznali kako teku pripreme, te što očekuje od izbora za Miss Hrvatske.

1. Otkrijte nam nešto o sebi? Tko je Katia Kuharić privatno? 
Za sebe bih rekla da sam sasvim normalna i obična gradska cura. Imam 21 godinu, po struci sam nutricionist, a gajim veliku ljubav prema glumi, modelingu i tetovažama. 

2. Kada i kako je počela vaša ljubav prema modelingu?
Od malih nogu sam voljela pozirati pred kamerama, ali ozbiljnije sam se počelo baviti modelingom 2011. godine kada sam nosila svoju prvu reviju za Vesnu Sposa. 

3. Jeste li se oduvijek htjeli baviti ovim poslom? A, u budućnosti?
Kao malena sam stalno sanjala o štiklama i modnim pistama pa mogu reći da sam se oduvijek htjela baviti modelingom. U budućnosti bih se voljela vidjeti kao uspješnu glumicu i model. 


undefined


4. Koja je vaša najveća želja, poslovno i privatno?
Moja najveća poslovna želja trenutno je otići u Hollywood, ali krenimo prvo od izbora za Miss Hrvatske. Za najveću privatnu želju izdvojila bih naravno dug život ispunjen lijepim iskustvima i ljubavlju. 

5. Mislite li da je teško uspjeti u Rijeci u modelingu? Koliko je zapravo potrebno truda da bi se vidjeli rezultati?
Mogu priznati da je Rijeka postala pravi mali grad mode, ali ono što ja očekujem od modelinga, nažalost ne pronalazim u ovom gradu. 
Da bi se vidjeli rezultati potrebno je jako puno truda. U pitanju su razna odricanja, predanost, ustrajnost, volja i naravno konstantna briga o izgledu. Ponekad je teško to sve uskladiti. Željela sam se sama izboriti za sebe bez modne agencije u pozadini i zasada sam poprilično zadovoljna uspjehom. Jako puno ljudi sam upoznala pa mi je s te strane malo olakšano. 


undefined


4. Na nedavno održanom izboru izabrani ste za Miss Primorsko-goranske županije, kakvi su dojmovi?
Dojmovi su još uvijek jaki. Jako lijep osjećaj i još ljepše iskustvo. 

5. Jeste li očekivali titulu najljepše? 
Općenito me bilo strah samoga izbora, ali pošto imam osjećaj da je ovo moja godina, odlučila sam pokušati i uspjela sam. 


undefined


6. Kakav je zapravo osjećaj prilikom proglašenja? Iščekivanje, napetost, strah…što ste osjećali u tome trenutku?
Kada pred proglašenje stojiš na pozornici s prekrasnim curama koje si tek upoznala i shvatila da su još ljepše iznutra, tada nestaju strah i napetost. Tada shvatiš da nije bitno koja će pobijediti, jer ste sve podjednako posebne. 

7. Pretpostavljamo da su pripreme bile teške i naporne, ali ipak Izbor je protekao glatko. A, backstage? Kakva je tamo bila situacija? Da li je bilo smiješnih situacija? 
Imale smo toliko malo vremena da smo se jedva stigle vidjeti međusobno prije svakoga izlaska. Sva ta napetost i stres oko odgovaranja na pitanja su na kraju ispali super. 


undefined


8. Šest finalistica i jedna kruna. Kako se zapravo nositi s time? Da li je bilo razočarenja? 
Još nisam imala prilike porazgovarati malo o dojmovima s ostalim curama, ali mislim da ne bi trebalo biti razočarenja. 

9. Je li vas titula promijenila, privatno? 
Titula je još uvijek malo svježa pa ne mogu reći da mi se nešto bitnije promijenilo u životu, ali definitivno je prekrasan osjećaj i ne mogu maknuti osmijeh s lica svaki put kada pogledam krunu. 


undefined


10.  Daljnji planovi, kako teku pripreme za Izbor za Miss Hrvatske i što očekujete od toga izbora?
Pripreme su u tijeku, trudim se što više mogu na vrijeme ispunjavati zadane zadatke i trenutno nemam nikakvih problema. Od samoga izbora očekujem još jedno veliko predivno iskustvo, puno novih prijatelja, dobru zabavu i naravno krunu, ako mi se posreći. 

11. Što vas najviše veseli u ovome u poslu, a što bi po vama trebalo promijeniti? 
Najviše me vesele suradnje sa talentiranim i kreativnim ljudima. Voljela bih promijeniti tuđu perspektivu što se tiče modelinga i manekenstva. Postoji previše predrasuda i to me žalosti, ali svejedno ne odustajem, jer radim ono što obožavam. 


undefined


12. Radili ste i na brojnim modnim snimanjima. Koje vam je bilo najdraže i zašto?
Ne mogu izdvojiti najdraže, jer je svako bilo posebno i drugačije. Ne mogu čak ni izdvojiti stil koji mi se najviše sviđa. Mogu reći da volim sve isprobati i do sada sam u svemu uspjela. 

13. Jedan radni dan u životu modela. Kako izgleda? 
Svi misle da je to lagano, našminkaju te pa malo poziraš i to je to. Ali treba se probuditi rano ujutro da bi stigao na frizuru, pa onda čekati šminku, onda odijevanje i kada krene snimanje, nema prestanka. Izmjenjuju se lokacije, odjeća, frizura, a ponekad i šminka. Za jedno fotografiranje izdvoji se cijeli dan, zato je potrebno dosta predanosti. 


undefined


14. Planovi za budućnost? 
Top 1 na listi je naravno kruna za Miss Hrvatske. 

15. I za kraj, poruka svim djevojkama, kako uspjeti u ovome poslu?
Potrebno je samo biti svoja i prirodna i netko će primijetiti tvoj potencijal. Uvijek radi ono što voliš i nikada ne dozvoli da drugi sanjaju umjesto tebe.

Fotografije: Viviana Lokmer Šulina, LaVie Photography 
Autor: Extravagant