Mauro Maliverno: Riječani su vrlo ljubazni i staloženi

Mauro Maliverno: Riječani su vrlo ljubazni i staloženi

U riječkom HNK Ivana pl Zajca trenutno se sprema premijera talijanske drame, predstava Gorski divovi. Posljednji je to komad Luigija Pirandella, osebujnog virtuoza dramske riječi, a na riječkim kazališnim daskama naći će se u koprodukciji s Njemačkim kazalištem Grada Temišvara, Slovenskim stalnim gledališčem iz Trsta, Nacionalnim institucionalnim albanskim kazalištem iz Skopja i Mađarskim kazalištem iz Subotice.

Režiju ovoga slavnog djela potpisuje Paolo Magelli, a valja dodati i da je ovo prvi kazališni projekt EPK 2020 – Rijeka Europska prijestolnica kulture i jedan od prvih sufinanciranih projekata od strane Europske unije.

Jedan od glumaca koje će Riječani imati prilike gledati u Gorskim divovima je i Mauro Maliverno, koji se pred našim kamerama za potrebe predstave transformirao u ženu, ali i otkrio svoje dojmove o Rijeci i Riječanima te vlastitim iskustvima u privatnom životu i na kazališnim daskama. Kako sam kaže, Riječani su vrlo ljubazni i staloženi, a to je ono što mu se jako sviđa.

Čitav razgovor s Maurom Malivernom pogledajte u video prilogu.