Luminize - rokerice iz Crikvenice osvajaju svijet

Luminize - rokerice iz Crikvenice osvajaju svijet

U prvom intervjuu u 2018. godini donosimo vam inspirativnu priču o vrlo uspješnim mladim djevojkama, Marceli i Matildi Oroši, Ireni Rogović i Tei Mišković koje su prateći svoje snove napustile rodni grad, Crikvenicu i krenule u ostvarenje svoje karijere u daleku Nizozemsku.

Okupljene u ženski rock band band Luminize, redaju velike glazbene uspjehe, a za Extravagant otkrivaju kakvi su bili počeci, te koliko je zapravo bilo teško napustiti svoj rodni grad.

 

undefined


1. Vratimo se malo na početak vaše karijere. Kako je sve krenulo i po čemu najviše pamtite svoje početke? Je li bilo teško napustiti svoj rodni grad?

Matilda: Imala sam 12 godina i inspirirana popularnim crikveničkim muškim bendom, dobila sam viziju za pokretanjem ženskog rock benda. Inspirirana idejom predložila sam to svojem tadašnjem učitelju gitare, Darku Majstoroviću koji me podržao i rekao da potražim cure i da krećemo. U samo nekoliko dana bend se sastavio i započele smo samouvjereno graditi svoju priču. Sjećanja na naše početke su najviše vezana uz naše nastupe u Crikvenici i okolici, školama i gradskim trgovima. Polaskom u srednju školu počele smo nastupati po ostatku Hrvatske, barovima i klubovima, gradskim trgovima, a okušale smo se i dva puta na Dori, te se profilirale kao ženski cover bend. Iza nas je oko 400 nastupa u Hrvatskoj, te turneja u Australiji. Dolaskom Marcele u bend, započele smo s pričom Luminize. S obzirom da nam je u Hrvatskoj lijepo išlo i da smo imale velik broj nastupa, nije bilo lako napustiti Hrvatsku. No, ipak najteže od svega je bilo napustiti svoje drage ljude i obitelji.


undefined


2. Što vam najviše nedostaje iz vašeg rodnog grada?

Marcela: Nedostaju nam definitivno ljudi. Naše obitelji, rodbina i prijatelji!


undefined


3. Planirate li se vratiti?

Matilda: Za sada ne razmišljamo o tome, gradimo svoju karijeru ovdje i imamo puno više prilika i potencijala za napredak kakav želimo za sebe. Ali nikad ne znaš u životu, tako da nikad ne reci nikad!


5. A, Danas? Na što ste najponosnije? Planirate li neke nove projekte?

Marcela: Danas radimo na svojoj karijeri iz Nizozemske. Kroz četiri godine smo izgradile svoje ime, brand, zvuk, stvorile svoju publiku, a najponosnije smo na svoj album prvijenac “All or Nothing”. Proces njegova stvaranja bio je pun izazova, nepredvidivih situacija, padova, ali još većih uspona zahvaljujući našem čvrstom prijateljstvu i motivaciji. Zbog toga možemo reći da je to za sad jedan od najvećih ponosa. No isto tako, nedavno smo odabrane biti predgrupa na turneji jednom od najvećih nizozemskih bendova, Golden Earring, te smo uz njih dobili priliku svirati pred golemom publikom u najboljim koncertnim dvoranama Nizozemske, a kao kruna na sav naš trud bio je nastup u prepunom Ziggo Domu u Amsterdamu gdje nas je 15 i pol tisuća ljudi nagrađivalo gromoglasnim pljeskom nakon svake pjesme. To je bio neopisiv osjećaj zahvalnosti i ponosa!


undefined


6. Postigle ste veliki uspjeh. Mislite li da je lakše boy bandovima uspjeti u ovom poslu?

Tea: Iskreno, nakon ovoliko iskustva na sceni, mislimo da je ovo je poprilično muška industrija i muškim bendovima je lakše iz razloga što se susreću s puno manje predrasuda, a i s druge strane, ženske obožavateljice su mnogobrojnije i nešto ih je lakše osvojiti nego muški rod.


undefined


7. Što nam novoga pripremate i hoćemo li vas u skoroj budućnosti moći vidjeti negdje na nastupu u Hrvatskoj?

Irena: Već nakon prvog albuma krenule smo s pisanjem novog materijala, a izdavanjem novih singlova “Twilight” i “Follow You” najavile smo promjenu u našem zvuku, te ćemo s nadolazećim novim materijalom nastavit u tom dark pop smjeru, te se nadamo doprijeti do velikog broja ljudi. Iako nam je većina nastupa u Nizozemskoj, svaki put se radujemo kad dobijemo poziv za nastupom u Hrvatskoj. Nadamo se nekom skorom, a kada to bude, biti će objavljeno na našim društvenim mrežama na kojima smo poprilično aktivne.


undefined


8.  Vaša glazba, odraz je vaše osobnosti i glazbenog ukusa ili slušate i neki drugi tip muzike?

Tea: Istina, naša glazba je odraz naše osobnosti, iskustva i glazbenog ukusa i pretežno sve slušamo takvu vrstu glazbe, no da bi razvijale kreativnost ne ograničavamo se samo na pop i rock, nego volimo slušati i ostale žanrove glazbe.


undefined


9. Moramo se malo dotaknuti i vašeg stila odijevanja. Kako biste opisale svoj stil i koliko se on razlikuje privatno od scenskog?

Irena: Naš stil bi opisale kao urbani, ženstveni i edgy dok privatno svaka od nas ima svoj stil koji je nešto manje upadljiv od scenskog image-a.


undefined


10. I za kraj, što vas najviše inspirira u glazbi?

Marcela: Strast, iskrena emocija i tekst.


undefined

 


Fotografije: Luminize Facebook, www.luminizemusic.com

Autor: Extravagant