Le Narukvice: brend koji obožava više od 10 tisuća fanova

Le Narukvice: brend koji obožava više od 10 tisuća fanova

Prije nešto više od četiri godine i službeno je započela lijepa dizajnerska priča koju više od 10 tisuća ljudi na društvenim mrežama danas poznaje pod imenom Le Narukvice. Riječ je o brendu rođenom iz ljubavi prema nakitu, nakon nekada također popularnog brenda "And You by Ana". Kako je tekao taj put, pročitajte u nastavku.

1. Kako je nastala ova lijepa priča s Le narukvicama?
Le Narukvice su nastale spontano kao nastavak mog prijašnjeg brenda "And You by Ana" (Ručno oslikani nakit, te ručno oslikane pseće ogrlice).  S nakitom sam krenula 2014. godine u doba najveće financijske krize u Hrvatskoj. Po narudžbi sam oslikavala medaljone za narukvice i ogrlice. Odlučila sam proširiti svoju ponudu, pa sam završila doškolovanje, program obrazovanja za oblikovateljicu suvremenog nakita (obrada zlata, srebra i bakra). Jako sam se zaljubila u nove metale, pa sam u ponudu uvela nehrđajući čelik, te krenula s graviranjem natpisa po želji na narukvicama. Kroz godinu dana, potražnja za nakitom od čelika jako se povećala, pa na žalost više ne stignem oslikavati nakit, jer jako dugo traje izrada, tako da zasad brend "And You by Ana" više nije u funkciji, otišao u mirovinu nakon 5 godina :) A nehrđajući čelik i ja nastavljamo putovanje. Brend se zove "Le Narukvice", jer najviše volim raditi narukvice, a "Le" je iz talijanskog kojeg sam učila u vrijeme osnivanja brenda. I bitno mi je da je ime pamtljivo. 

undefined

2. Radite li po željama ili jednostavno po nekoj svojoj viziji?
Oboje. Napravila sam baznu ponudu narukvica, koje imaju svoje podkategorije. Odabirom gravure po želji kupci oblikuju svoju personaliziranu narukvicu. Mogu birati dodatne privjeske, tako da svaka narukvica nastaje u zajedničkoj suradnji. Svake godine dodam po par novih oblika u ponudu. Ove godine sam dodala aviončić i zemaljsku kuglu, za sve putoholičare, jer sam i sama velika putoholičarka. :) Često kupac ima neki zanimljiv upit koji me potakne na stvaranje novog modela.

3. Neki vaš standardni prosjek kod izrade narukvica je…
Jako teško je reći koliko prosječno traje izrada jedne narukvice, jer sve ovisi koliko je duga gravura, da li je jednostavniji oblik na konopu ili pak pletena (pletenje traje oko 30 min). Ali recimo da je prosjek oko 20 minuta.

undefined

4. Le narukvice se dobro kombiniraju uz...
Idu uz sve, jer se lako kombiniraju uz casual, ali i elegantan stil. Većina modela je fiksna i lagana na ruci, pa i ne osjetite da ih imate. Nije ih potrebno skidati prilikom kupanja. Čak osobe koje ne nose nakit kažu da ih vole nositi jer kad ih stave, zaborave na njih, jer su nenametljive i ne osjete se.

5. Gdje i kako vas možemo naći?
Prodaja se vrši on line, putem društvenih mreža (Instagram i Facebook). Uskoro će biti web shop, pa će postupak narudžbe biti još jednostavniji. 

undefined

6. Koje boje najviše koristite?
Najtraženije boje su definitivno crvena i crna. Ja osobno obožavam crni nakit. 

7. S kojim materijalom se najviše volite koristiti?
Koristim nehrđajući kirurški čelik, konope i konac. Veliki sam ljubitelj nehrđajućeg čelika, jer je antialergen, nikad ne mijenja boju i ne hrđa.

undefined

8. Najviše traženi motivi su…
Najviše se traži oblik srce s gravurom imena dragih osoba, te anđeo. 

9. Posao ili hobi u vašem slučaju?
Započelo je kao hobi i u roku godinu dana preraslo u posao. Prije 4 godine sam otvorila obrt i od tad uživam radeći od doma. 

undefined

10. Uspoređuju li vas ponekad s drugima, tipa Borboleta?
Znaju, ali jako rijetko. Ako i usporede s nekim, onda to bude usporedba s Borboletom. 

11. Najčešći komentari za Le narukvice su?
"Puno su ljepše u živo, oduševljena sam", to je komentar koji najčešće dobijem kad osobe prime svoj paketić.

undefined

12. Za kraj, koj vam je najdraža Le narukvica?
Najviše volim jednostavni oblik anđela na konopu. Obožavam anđele i super izgleda na ruci. 

Autor: Marija Petanjek
Foto: Le Narukvice/Facebook