Ivy's Sweet Lavander by Iva Ćulumović

Ivy's Sweet Lavander by Iva Ćulumović

Danas smo ugostili vlasnicu Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ivy's Sweet Lavander, Ivu Ćulumović koja se bavi proizvodnjom domaćih eko džemova, sirupa, sokova i kolača.

O čemu je riječ, saznajte u nastavku. 


1. Kako biste opisali svoj stil odijevanja, te koliko se on mijenjao skupa s vama?

Moj stil odijevanja je, ja bih rekla, praktična elegancija. Volim haljinice i suknjice veselih boja, te traperice koje rado kombiniram uz svoj dnevni look. Veliku pažnju posvećujem izgledu i frizuri. Moda mi je vrlo bitna još od fakultetskih dana kada sam se bavila i manekenstvom.

Dvanaest godina radila sam u Hrvatskom Telekomu i tada je moj stil odijevanja bio uglavnom poslovna odijela, te kompleti užeg kroja, a prevladavale su tamnoplava, smeđa i krem boja. Od kada sam poduzetnica promijenila sam i svoj stil koji je sada veselijih tonova i slobodnijeg, lepršavijeg kroja. U skladu je s poslovima kojima se sada bavim i majčinstvom koje je također došlo kasnije.

 

undefined


2. Pratite li trendove, te da li oni utječu na vaš stil?

Veoma me veseli što su ove sezonu u trendu cvjetni uzorak, vesele boje i retro dizajn koji me najbolje opisuju. Obožavam i naš mediteranski štih. Volim trendove i rado ih pratim, ali ipak smatram da je vrlo važno prilagoditi ih svojoj osobnosti. Volim elegantne, profinjene i ženstvene odjevne komade.

 

3. Nosite li domaći dizajn? Ako da, koji vam je omiljeni dizajner?

Volim hrvatski dizajn, a najviše predivne i vrlo kvalitetne odjevne komade moje sestrične Vlaste Puklavec iz Koprivnice. Njezina odjeća odiše jednim posebnim štihom, te je često ispred svog vremena. Osim toga volim i suknje branda My Happy Skirt naše Riječanke Maje Tomažić.

 

undefined


4. Omiljene shopping destinacije? Kakva je Rijeka po pitanju shoppinga?

Od kako su se otvorila dva velika shopping centra u Rijeci više ne odlazim u Italiju po odjeću i obuću, nego sve kupujem u Rijeci.

 

5. Top 5 odjevnih komada za narednu sezonu?

Vidim da se u narednoj sezoni ponovno u modu vraća karirani uzorak, što me veoma veseli. Tako da su karirane košulje moj prvi izbor. Zatim, pastelno roza torbica, Tosca čizmice od tamnoplave brušene kože, nježno roza džemperi s imitacijom krzna oko vrata, te pastelno smeđe haljinice s malim cvjetnim uzorkom. Od jaknica na mojoj shopping listi nalazi se tamnoplava, roza ili bijela, sa ili bez krzna i kapuljače.  

 

undefined


6. Bavite se vrlo zanimljivi poslom. Vlasnica ste OPG Ivy's Sweet Lavander. O čemu je riječ?

Na mojem OPG-u uzgajam voće, lavandu i ostalo aromatično bilje, te kamelije koje su dio mojih delicija. Također, proizvodim i med koji je uglavnom kombinacija lavandinog, marunovog i voćnog meda. Od svega što uzgajam na OPG-u pripremam ukusne džemove koji znaju biti i potpuno bez šećera, a nekada umjesto šećera stavljam med, te je tako nastala i linija džemova s medom za Imunitet i Detox koja je dobila i priznanje ove godine na sajmu koji organizira HGK u Puli.

U ponudi nudim čokoladne praline punjenje džemom, aromatične integralne kekse, kruščiće, kruh s medom i ukusne torte. Integralni keksići imaju personalizirani karakter pa naručiocima na keksu obično piše njihovo ime ili naziv tvrtke.

Također, nudim i liniju od desetak proizvoda s kamelijama po čemu sam i prepoznatljiva u opatijskom kraju. Jedina sam u Hrvatskoj i u svijetu koja je latice kamelije upotrijebila u tu svrhu, te sam stoga tu liniju zaštitila pri Zavodu za intelektualno vlasništvo.

Počela sam izrađivati i predivne cvjetove kamelija od platna koje se koriste kao broševi, a moći će se kupiti uz moje džemove.

Česti sastojak mojih proizvoda je lavanda jer djeluje antistresno i relaksirajuće što u današnje vrijeme svima dobro dođe.

Također, pripremam i jedinstvene čokoladne praline punjene našim domaćim vinima. Prije dvije godine dobila sam nagradu na nivou države kao jedna od uspješnih mladih poljoprivrednica, te sam se u svibnju prošle godine u EU Parlamentu u Bruxellesu zalagala za bolja prava malih proizvođača, što je bilo jedno vrlo vrijedno iskustvo.

 

undefined


7. Svi proizvodi su potpuno biološki uzgojeni. Točno?

Tako je, svi moji proizvodi nisu tretirane ničim umjetnim. Sve je potpuno prirodno.

 

8. Gdje se sve mogu pronaći vaši proizvodi?

Četiri puta mjesečno odlazim na sajmove zdrave hrane koji se lokalno organiziraju, a kupci mogu naručiti moje proizvode i putem Facebook stranice, te je dostava na području Rijeke i okolice gratis.

 

undefined


9. Koliko je zapravo bitna zdrava prehrana za lijep i zdrav izgled. Koja je vaša preporuka?

Mislim da je jako važno što unosimo u svoj organizam, jer hrana daje energiju i važno je da je ona također energetski čista. Hrana koja nije tretirana je daleko zdravija od one industrijske. Ako se zdravo hranimo, naravno da možemo biti zdraviji i energetski poletniji, kako bi mogli dobro i učinkovito funkcionirati u svakodnevnim obavezama. Razina naše energije je kvalitetnijom prehranom viša.

 

10. Što se tiče beauty preparata. Bez kojih ne možete? Što se uvijek nalazi u vašoj kozmetičkoj torbici?

Ne koristim puno kozmetičkih preparata, jer smatram da ono što ne mogu unositi u organizam ne želim stavljati ni na svoju kožu. Pa tako koristim samo homemade kozmetiku od jestivih sastojaka. Što se tiče dekorativne kozmetike koristim samo sjenilo, maskaru, olovku za oči i usta, te sjajilo za usne i to je ono što uvijek imam u svojoj kozmetičkoj torbici.

 

undefined


11.Posjećujete li kozmetičke salone? Omiljeni beauty tretman?

Vrlo rijetko. Ako ponekad odem na neki tretman, onda je to masaža. More i boravak u prirodi, najbolji su tretmani.

 

12.Tretman koji nikada ne biste isprobali je…

Mislim, Botox i ubrizgavanje supstanci za ljepši izgled.

 

undefined


13.I za kraj, koja je tajna vašeg dobrog izgleda, te što je potrebno da bi se osoba osjećala sretno i zadovoljno?

Osim dobrih gena, moja formula za sretan život i dobar izgled je puno kretanja, zdrava i ne preobilna prehrana, meditacija i za mene nezaobilazan ples. Plešem salsu i srodne plesove, te smatram da je svaka vrsta plesa odlična za fizičko i psihičko zdravlje, kao i za naš ispunjeniji društveni život. Također, je bitno da smo čim više okruženi osobama koje volimo i koje nam ne stvaraju stres, a da se čim više odmaknemo od stresnih situacija i stresnog okruženja.

 

Fotografije: Viviana Lokmer Šulina LaVie Photography

Autor: Extravagant