Giuliana Komadina: Tajna ljepote i zdravlja krije se u Pupi

Giuliana Komadina: Tajna ljepote i zdravlja krije se u Pupi

Salon Pupa je Riječankama već dobro poznat. Na što ste najponosniji kad je Pupa u pitanju? 
Najviše se ponosim sa naša dva dragulja u „Pupi“, a to je uređaj EN CURVE – koje  revolucionarno otkriće u borbi protiv masnih naslaga i  najnapredniji je medicinski uređaj za neinvazivno topljenje masti. Osim što otapa adipozne stanice,  on stimulira kolagen i na taj način dolazi do zatezanja opuštene kože.Preporučujemo ga svima koji se za liposukciju ne žele podvrgnuti nožu. Drugi isto toliko vrijedan naš „ponos“ je ULTRAFORMER III; To je jedini HIFU uređaj u svijetu certificiran za preoblikovanje tijela i smanjenje LOKALIZIRANIH masnih stanica, a bazira se na  MMFU tehnologiji (makro i mikro fokusiranog ultrazvuka). Omogućuje neinvazivne tretmane lica i tijela i ne iziskuje vrijeme oporavka. On jednostavno produžuje mladost i briše vrijeme i godine sa lica i tijela. Ovakav uređaj imamo jedini u Hrvatskoj i uistinu se može reći da je to estetska kirurgija bez „noža“. Ovaj je  uređaj u svijetu jako IN i vrlo je omiljen među  poznatim  zvijezdama koje ga koriste kako bi produljile svoju mladenačku ljepotu  ili pomladile   izgled svoga lica i tijela. Od kako smo dobili ove uređaje, zanimanje za njih i njihovo korištenje u „Pupi“ je svakodnevno. 

undefined

Kako se Pupa mijenjala kroz godine?
Kad bih krenula unatrag skoro 4  godine od otvorenja Pupe, uvijek se volim prisjetiti svoje emotivnosti i velike želje i  razmišljajući što učiniti najbolje za dobar izgled, kako produljiti mladost i kako dati svježinu licu i tijelu, a da  ne posežemo  klasičnoj estetskoj kirurgiji. Odlazila sam u Beč, Pariz, bila u Švicarskoj i tažila sam najbolje. Imam dragog prijatelja estetskog kirurga sa kojim sam radila u bolnici  u Italiji par godina,  sreli smo se u Dubaju i pričali o mojoj ideji, a on mi je, poznavajući moje ambicije rekao: Ne boj se, učini to s ljubavlju i uspjet ćeš… Rekao bi Bog u knjizi stvaranja “i bi tako“. I eto me ovdje gdje jesam. Mislim da sam učinila pravu stvar. Poklonila sam sebi i svojem gradu prostor u kojem će se svatko tko uđe osjećati posebnim i da se netko brine o njemu i njegovom lijepom izgledu i zdravom životu. 

undefined

Osim uljepšavanja, "doma" ste i kada je u pitanju nutricionizam. Koliko je prehrana bitna u čitavoj priči i kako pristupate klijenticama? Što mogu očekivati ako vam se obrate?
Uz lijepi izgled važno je i zdravo se hraniti. Moja je struka klinički nutricionizam i moj je zadatak da svatko tko uđe u „Pupu“ i želi kontrolirano  smršavjeti, zategnuti kožu, preoblikovati svoje tijelo, jednostavno želi postati, ostati i osjećati se lijepo, da ga uputim u zdravu prehranu, jer davno je još mudri Hipokrat rekao: Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a lijek tvoja hrana, ovdje bih još dodala da samo jelo ne može čovjeku pomoći da se osjeća zdravo i dobro, jer čovjek je rođen da se tjelesno aktivira. Mislim da je ova mudra rečenica jednog starog filozofa sve izrekla. Ja bih još samo dodala da svatko može smršavjeti, i to vjerujte nije tako teško, treba samo biti dobro motiviran, potrebno je promijeniti ili barem modificirati svoj životni stil. 

undefined

To ne znači da trebamo trčati maraton ili voziti biciklu miljama. Moj je savjet: učiniti 10000 koraka dnevno, ako nam je teško počnimo sa 5500, tako ćemo već umanjiti oo 8% tjelesne mase, umanjimo dnevni unos kalorija za 500 – 700 kcal, uzimati tri obroka dnevno u razmaku od 3-4 sata, dva lagana među obroka i naučimo se svakodnevno upisivati sve što smo konzumirali, uvijek unaprijed isplanirajmo što ćemo jesti, nemojmo preskakati obroke ili učiniti preveliki razmak od obroka i nemojmo konzumirati van obroka kojekakve „prazne“ kalorije. Potrebno je konzumirati puno voća i povrća koji čiste organizam od otpadnih tvari, sadrže hrpu vitamina i antioksidansa i dobri su diuretici. Potrebno je izbjegavati prevelik unos životinjskih bjelančevina, izbjegavati pržena jela i procesuiranu hranu, gotova jela, hranu u konzervama, izbjegavati alkohol i masti i naučimo se čitati etikete na namirnicama koje kupujemo. Najoptimalnija prehrana današnjice je mediteranska prehrana.

undefined

Obzirom da je ljepota vaš posao, po vašem mišljenju, što bi svaka trebala činiti za sebe da je održi? Kako održavate vlastiti blistav izgled? Otkrijte nam koju tajnu.
Najprije vam veliko hvala na tako lijepom komplimentu, lijepo je to čuti. Možda ne izgledam, ali ja imam 60 godina. Nikada nisam bila pušač, ne poznajem okus alkohola, jer ga nikada nisam konzumirala, kao mlada bavila sam se sportom, igrala sam rukomet i bila gimnastičarka, radim i učim od kad znam za sebe, eto i sada  pohađam master u Veroni o poremećajima prehrane i nekontroliranom hranjenju, gdje nas uče da svatko može smršavjeti, ali mi učimo kako održati izgubljene kilograme. E to je prava mudrost!  

undefinedAutor: Extravagant
Foto: Iva Znaor