GIGI design modna priča

GIGI design modna priča

Danas vam donosimo novu modnu priču. Ovoga puta o Željki Nikolić koja se krije iza GIGI design unikatnih torbi, odjeće i modnih dodatka. Kako je počela njezina modna priča, te što nam je pripremila za ovo ljeto, saznajte u nastavku. 

1. Što za vas predstavlja moda i dizajn? 
Modnom svijetu divim se još odmalena kada sam i posljednji novčić potrošila na strane modne časopise i tkanine. Ozbiljnije ulazim u tu priču nakon školovanja na jednom talijanskom modnom institutu i radeći na projektima za dvije modne tvrtke. Posvetivši se obiteljskom životu, na neko sam se vrijeme udaljila od svega toga, ali posljednjih nekoliko godina, uz potpunu podršku obitelji, polako nastavljam gdje sam stala – ovaj put samostalno i sigurnije. Svojim radovima želim pokazati da idem u korak s modnim trendovima, ali u isto vrijeme želim biti različita, jedinstvena i neponovljiva u vlastitim kreacijama. Želim da modeli odgovaraju svim dobnim skupinama i da su nosivi u različitim prigodama. 


undefined


2. Kako je počela vaša modna priča?
Moja modna priča počinje još u djetinjstvu kada sam izrađivala odjeću za lutke, a ubrzo i za sebe, dodavaiući odjeći neke detalje koji bi danas činili moj osobni pečat. Kao tinejdžerica već sam dobro baratala maminom šivaćom mašinom i tada su nastali neki od nosivih modela. To se dopalo mojim prijateljicama pa sam tako s godinama stekla sve više simpatizera.

3. Vrlo ste svestrani. Što sve izrađujete?
Izrađujem odjeću, razne modne dodatke, ali najviše se u zadnje vrijeme bavim izradom torbi.


undefined

4. Što vam je najdraže?
Najdraži dio cjelokupnog procesa pričinja mi sam odabir tkanina, dezena i materijala, jer tako nastaje ideja i tu kreće moja čarolija… 

5. Što ste pripremili za ovo ljeto, a što spremate za zimu?
Ovog su ljeta u ponudi torbe raznih dimenzija i kombinacija boja. Za jesen pripremam nešto drugačije, jednako zanimljivo, ali u skladu sa nadolazećim trendovima.


undefined


6. Prvi komad koji ste izradili bio je…
Prva torba je nastala prije nekih desetak godina i bila je dizajnom jako slična ovima iz trenutne kolekcije. Od odjevnih predmeta to je bio prsluk, na što sam jako ponosna, jer sam ga izradila sa samo devet godina i bio je predstavljen na školskoj izložbi.

7. Gdje možemo pronaći vaše radove?
Radove možete pronaći na GIGI design Facebook stranici, te na @gigidesign.hr Instagramu, a uskoro i u trgovinama u Zagrebu, Zadru i na nekim otocima.


undefined


8. Planovi za budućnost…
Svoje radove želim predstaviti i učiniti dostupnima i izvan granica Hrvatske, povećati ponudu modela i upotpuniti kolekciju. I u neko, nadam se skorije vrijeme, otvoriti trgovinu i u rodnom gradu.


undefined


Autor: Extravagant 
Fotografije: Gigi design