Filip Koludrović: ništa mi nije nedostižno

Filip Koludrović: ništa mi nije nedostižno

Filip Koludrović jedno je od najzanimljivijih imena kada je riječ o mlađoj generaciji domaćih fotografa. Iza njega je niz vrlo uspješnih suradnji s domaćim i stranim časopisima, a ono što mu se prije samo koju godinu činilo nedostižno, sada je ostvario - i stoga s punim pravom sanja velike snove. Ekipa Extravaganta uhvatila ga je upravo u vrijeme kada se spremao na put za Irsku, ovoga puta na odmor, a ne zbog posla.

undefined

Rekli ste mi da ste dugo planirali taj put, znam da mnogo radite. Čime se trenutno bavite, kakvi su planovi za blisku budućnost?
Pa, ovu godinu želim malo pojacati svoj portfolio sa nekim jačim magazinima, tako da trenutno radim na tim internacionalnim vezama, dogovaram put u Stockholm, Amsterdam i Berlin. Zadnjih 6 mjeseci je bilo stvarno kaotično i jako mi je trebao odmor. 

undefined

Kako je počela vaša ljubav prema fotografiji? Kada je strast prerasla iz hobija u "ozbiljnu stvar"? 
Fotografija je cijelo vrijeme bila neki dio moga života.  Volim ljude i prenositi njihove osobnosti na fotografiju, to je samo preraslo u modnu fotografiju tako što sam počeo obazirati pažnju na detalje i na ono što ljudi nose na fotografiji. Strast se zapravo samo prelila u ono čime se trenutno bavim i od čega zivim, često se zezam kako više nemam ni nedjelju ni ponedeljak jer mi je svaki dan isti, pamtim samo datume i kompletno sam izgubio taj stres u životu koji sam prije imao, početak radnog tjedna i buđenje u 7 ujutro mi jako teško pada (smijeh).

undefined

Osim fotografijom, okušali ste se i u drugim granama umjetnosti? Kako i zašto je modna fotografija prevladala?
Uvijek sam volio sve vizualno, od filma, slike, crteža, skulpture i fotografije, ovdje sam se jednostavno najviše pronašao, ali trudim se i dalje baviti sa što više stvari. Tako crpim inspiraciju iz svake grane umjetnosti.

undefined

Vaše su fotografije dominantno u crno-bijeloj tehnici. Kako biste općenito opisali svoj stil?
Zapravo uopće ne prepoznajem svoj stil, radim ono kako mislim da je najbolje i što mi se najviše sviđa. Ali drugi ga opisuju kao stil pun kontrasta, jako oštar, bistar i živ, kao da osoba sa fotografije doslovno stoji ispred njih.

undefined

Iza vas su mnoge uspješne suradnje, na što ste najponosniji?
Zapravo sam najponosniji na projekte iza kojih uz minimalni budžet i puno dobre energije i kreativnosti uspijemo napraviti vrhunski produkt, zato mi je strašno bitan moj tim sa kojim radim. Vječno sam zahvalan svim ljudima koji me podržavaju i vjeruju mojim vizijama.

undefined

Za kraj, pred vama je vjerujem duga i blistava karijera. Sigurna sam da imate mnoštvo planova i želja za budućnost. Otkrijte nam onaj najdrskiji, najsmioniji - sanjate li možda nešto što se trenutno čini nedostižnim?
Iskreno, s vremenom sam shvatio da apsolutno ništa nije nedostižno, ako gledam gdje sam bio prije godinu dana, ovo danas bi mi se činilo nedostižno. Tako vjerujem da i svi projekti koje sada gledam kao nedostižne, nisu toliko daleko, možda 2, 5 ili 10 godina, ali svakako dostižni. Jako je jednostavno, treba stalno raditi na sebi, konstantno tražiti inspiraciju i znanje, biti dobar i fer prema ljudima, i imati najveću želju, jer što zračiš, to ćeš i privući.

undefinedFoto: Filip Koludrović
Autor: Extravagant