Extravagant lady: Ester Gallo

Extravagant lady: Ester Gallo

Razgovarali smo s jednom od riječkih najpoznatijih modnih blogerica, Ester Gallo.

Moram reći, tvoj stil je definitivno jedan od posebnijih. Kako se to stvorilo, izgradilo?
Oduvijek sam ja htjela biti nekako drugačija od drugih. Jednostavno uživam u bojama koje volim. Jedanput sam rekla da smatram da su boje odraz mog karaktera, malo sam dosta vesele prirode. Ne vidim se u tim tamnim, mračnim tonovima.

Ja osobno ne posjedujem crnu haljinu. Imaš li ti malu crnu haljinu?
Ne, posudila sam je od neke gospođe. I onda sam naravno tu crnu haljinu išla s nekim bordo volanima ukrasiti, da ne bude samo crna. 

Znači više nije mala crna haljina?
Crna mala, s bordo nekim dodatkom.

Ono što je meni zanimljivo kod tebe, hrabra si u modi, znači kod tebe ima spajanja i različitih i boja i uzoraka. Smatraš li da je to nešto što svatko može? Ono što se kaže "isfurati"?
Ne bih rekla, mislim da ovo ne bi svakome stajalo. Ne želim putem svojeg blog sugerirati nikome da se odijeva kao ja. Svatko je individua za sebe i svatko će naći nešto što mu stoji. tako se vidim.

U svom ormaru, kada ga pogledaš, što prevladava? Haljine, suknje, hlače? Imaš neki omiljeni odjevni predmet?
Uglavnom su to suknje i hlače, zbog toga što mogu više kombinirati. Naravno i haljine, ali s njima onda možeš kombinirati eventualno neku maju gore. 

Moram priznati kada govorimo o neobičnome, kod tebe su uvijek neobične cipele. Koliko cipela imaš?
Pa ja općenito nemam puno, ali one su jedan detalj koji čine jednu cjelinu. Jer detalji isto podignu, i sve možeš imati nešto staro na sebi, a ti detalji od cipela, torbice znaju ti cijeli outfit promijeniti. Ali to isto mora biti onako otkačeno.

Kako kupuješ? Je li to nešto impulzivno, dođeš, vidiš, moram to imati ili planski?
Uglavnom nadopunjujem garderobu. Sve to imam nešto od prije.

Lako tebi, kad tebi sve paše jedno s drugim.
Da, da upravo tako. Od nespojivog ću napraviti spojivo. Ali nekako uglavnom s lila tonovima, roza i onda kombiniram.

Imaš neobičnu frizuru, a znam da je uređuješ sama. 
Volim čistu kosu, zato je svakodnevno perem. Tko bi mi pruštio tolike odlaske u frizeraj? Malo po malo, shvatila sam da to mogu i sama. Držim trimer kraj ogledala i svaki put malo popravim frizuru.

Kod tebe je zanimljivo i to što imaš blog, a spadaš recimo u +50. Kako si se odvažila?
Jednostavno. Krenula sam s Instagramom, a to je za sobom povuklo i blog. Zatim sam pobjedila na natječaju za naj blogericu i sada surađujem s Tower centrom.

Kakve su reakcije?
Moja generacija, slabo, rijetko tko koristi Instagram. Trenutno sam u suradnji, ima nas tri samo u Hrvatskoj. Jedna ima 62 godine, bila je na RTL Exkluziv emisiji, Jadranka Olivari, pravnica i jedna Željka. Trebali su i mene zvati ali kako je Rijeka malo dalje, nakraju nisu.

Znači samo tri +50 modne blogerice?
Da, koliko znam.

Znam da vani ih ima više?
Da baš sam kontaktirala i Elle magazin. Uvijek se piše o stranim blogericama iznad 55 a nas nikad ne spominju, pa sam malo opasku stavila i rekli su da će mi se javiti, pa ćemo vidjeti što će biti.


Autor i foto: Extravagant