Dr.med.dent. Viviana Kalmar: Prirodan i ženstven izgled uvijek je in

Dr.med.dent. Viviana Kalmar: Prirodan i ženstven izgled uvijek je in

Nova godina vrijeme je novih početaka, a na Extravagantu to ovoga puta znači i novu emisiju i novu rubriku na portalu: tema će biti estetska medicina, a u njima ćemo direktno od niza renomiranih stručnjaka otkrivati sve novitete, trendove i aktualnosti. 

Također, našu će novu rubriku pratiti niz stalnih stručnjaka, a među njima i dr.med.dent. Viviana Kalmar. Sa dr. Kalmar stoga smo porazgovarali o njenoj karijeri od početaka do danas, o specifičnostima antiageing medicine te upravo aktualnim trendovima.

undefined

1. Draga Viviana, svima nam je poznato da ste vrhunski stomatolog, međutim i izuzetan stručnjak u anti aging medicini. Kako je i kada počela ta Vaša priča? 
Nedavno sam našla jednu diplomu iz 2008. Godine i sjećanje me je vratilo unazad deset godina kada sam i započela sa edukacijom za anti aging medicinu. Moja prva edukacija bila je kod dr. Bagatina, no kasnije kroz sve ove godine educirala sam se uglavnom kod vanjskih kolega; kod dr. Stefan Lipp i prof. W. Redka. Danas, nakon mnogo završenih edukacija smatram da je  usavršavanje i educiranje najvažnije jer upravo kroz te edukacije razmjenjujem iskustva sa vrhunskim stručnjacima.

undefined

2. Koji Vam je najdraži estetski tretman i zašto?
Moj najdraži estetski tretman su svakako dermalni fileri hijaluronske kiseline koje jako lijepo kombiniram sa mezonitima kod faceliftinga lica. Upravo ta kombinacija dermalnih filera hijaluronske kiseline i mezonita naglašavaju prirodan izgled lica jer nema prevelikog volumena od samih filera nego mezoniti i zatežu kožu te nakon otprilike mjesec dana dolazi do sinteze novog kolagena. Upravo zato volim s njima raditi i najdraži su mi tretman jer su i rezultati zaista fantastični, dobijemo savršeno prirodan izgled.

undefined

3. Poznati ste kao pristalica prirodnog looka kod estetskih tretmana. Jeste li ikada pacijentu odbili odraditi tretman?
U svojem radu mnogo se puta desilo da sam morala odbiti želje svojih pacijenata jer mi moja struka i estetika nisu dozvoljavali da napravim određeni tretman ukoliko procijenim da konačni rezultat neće biti uspješan. To mi se najčešće dešava kod povećanja usana. Naime, uvijek poslušam želje svojih pacijenata i nastojim ih ispuniti, ali postoje  slučajevi kada  zaista ne mogu izaći iz svojih uvjerenja, prvenstveno onih estetskih. 

undefined

4. Koliko ste u svom poslu i psiholog?
U ovom poslu moram biti i psiholog bilo da se radi o stomatološkim zahvatima ili estetskim tretmanima. Uvijek nam je važno saslušati pacijenta, njegove, želje, potrebe i očekivanja. Također potrebno je  uzeti dobru anamnezu svakog pacijenta i napraviti najbolje što se može da pacijent na kraju zahvata izađe iz naše ordinacije zadovoljan.

undefined

5. Je li antiaging medicina u Hrvatskoj jos uvijek tabu?
Drago mi je reći da smo u tom smjeru jako napredovali. Sve više ljudi spoznaje da je čišćenje i briga oko kože te uklanjanje sitnih nedostataka stvar osobne higijene i brige o svom tijelu.  To je  naravno puno više zastupljeno kod žena kojima otići na estetski tretman postaje normalno kao i otići kod frizera , pedikera ili zubara.
Također i muškarci  sve više postaju svjesni  važnosti brige o vanjskom izgledu.

undefined

6. Tko najčešće koristi Vaše usluge? Dolaze li na tretmane i muškarci?
Sa zadovoljstvom mogu reći da moju ordinaciju sve više posjećuju  i muškarci. Zaista mi je drago da mi ukazuju povjerenje i slušaju moje savjete jer  i oni su  postali svjesni važnosti tretiranja kože.  Muškarci, naime najviše koriste tretman botoxa ispod pazuha  kojim se vrlo uspješno rješava problem prekomjernog  znojenja. Oni pacijenti koji imaju problem prekomjernog znojenja znaju što im on predstavlja. Ovim tretmanom možete se riješiti neugodnih mrlja na odjeći te ponovno nositi omiljene košulje ili kratke majice. Također, muškarcima preporučam i estetski tretman brisanja bora oko očiju i  na čelu, a za dubinsko čišćenje lica svakako preporučam PRX – kemijski piling  kojim se temeljito čiste pore, bez crvenila ili perutanja.

undefined

7. Jesu li tretmani koje odrađujete dostupni svima ili samo onima sa debljim novčanikom?
Svi znamo kakva je situacija  u našoj zemlji i baš zato našim pacijentima izlazimo u susret  savjetom da je za početak dovoljno započeti tretman sa malim količinama materijala, također nudimo i razne akcije i pogodnosti  te kartično plaćanje naših usluga te i na taj način mislimo na njihov novčanik.

undefined

8. Pred nama su blagdani i najluđa noć u godini. Što biste savjetovali našim čitateljima?
Tretman koji savjetujem svakako je tretman PRX - kemijski piling koji temeljito očisti kožu i smanji proširene pore. Naša koža postane sjajna i zategnutija, a u ovim danima spremanja  za "najluđu" noć savršena je priprema za novogodišnji make up.

undefined

9. Koji su trendovi u antiaging medicini za 2019.?
Za mene je oduvijek trend zadržati prirodan izgled i tog trenda držat ću se i u budućnosti. Smatram da je najvažnije da to sve izgleda prirodno, da koža bude malo zategnutija, da se napravi jedan umjereni nekirurški facelifting jer znamo da žene ne vole ići pod nož kako zbog financija tako i zbog nedostatka vremena, a žena uvijek želi izgledati odmornog lica i dobro naspavana. Ja sam apsolutno i  uvijek za prirodan ženstveni izgled!!!

undefined

Autor: Extravagant
Foto: Iva Znaor