Čaroban Per Lei nakit

Čaroban Per Lei nakit

Danas smo se družili sa Sandrom Petrović koja se krije iza vrlo zanimljivog branda Per Lei, a koji nas je prije svega oduševio personaliziranim i unikatnim broševima.
Gdje sve možete pronaći Per Lei nakit, te što su nam pripremili u novoj proljeće/ljeto kolekciji, saznajte u nastavku.

1. Kako je počela Per Lei priča?
Kao i svaka žena koja obožava ''nešto'' što ''nitko nema'', pa makar to bila i najmanja sitnica, poželjela sam stvoriti sebi, neki komad nakita koji nitko nema. Tako je sve i počelo…
Napravila sam prvi broš, koji je zadobio pažnju mojih najbližih. Zatim sam ih odlučila napraviti još i tako je nastala prva kolekcija broševa, koja će biti dostupna damama, za sad, iz naše države.


undefined
undefined
undefined

 
2. Tko se zapravo krije iza branda Per Lei?
Iza branda Per Lei krije se Sandra Petrović. S obzirom da se bavim umjetnošću – slikanjem i crtanjem, oduvijek sam voljela stvarati i tako svu svoju inspiraciju i zamisli, prenosila na platno. Zaista je lijep osjećaj kada možete prenesti svoju kreativnost na druga polja umjetnosti, a da to nisu isključivo tehnike crtanja ili slikanja.
 
3. Svaki komad nakita je unikatan. Koliko je vremena potrebno za izradu jednog komada?
Kao što sam napomenula, želim stvarati komade koje nitko nema, pa je svaki broš, najprije osmišljen, nacrtan na papiru, zatim prenesen na materijale, od kojeg je i šivan – u pitanju je tehnika visoko kvalitetnog šivanja, s velikom ljubavlju, preciznošću i pažnjom.
Nakit je osobna stvar i kao takav ima moć ispričati priču o osobi koja ga nosi. Stoga, svaki komad našeg nakita zahtijeva, minimum, dva do tri sata izrade. Nakit je često nošen kroz povijest kao simbol moći kojim su se slale poruke. Nakit je „mala stvar“, koja ima moć da vas učini jedinstvenima!


undefined
undefined
undefined


4. Za oko su nam zapeli personalizirani broševi. Nešto o njima?
Naš atelier posjeduje veliki broj unikatnog dizajna broševa, a između njih imamo i personalizirane broševe. Svi broševi se na neki način mogu personalizirati (kombinacijom boja perli i kristala). Mogućnost izrade ovih broševa je jedno slovo ili dva zajedno s detaljima, kao što su srce, krunica ili basic model - bez ičega.


undefined
undefined

 
5. Što se sve može pronaći u Per Lei atelieru?
Naš atelier, pored broševa, nudi širok izbor naušnica, rajfova, narukvica i ogrlica – čokera. Naravno, sve ovo je samo početak. Još mnogo zamisli čeka svoj trenutak realizacije.


undefined
undefined
undefined
undefined

 
6. Nova proljetna kolekcija?
U prvom dijelu proljeće/ljeto kolekcije, Per Lei atelier je predstavio broševe rađene tehnikom ulja na platnu. Na ovaj način smo otišli korak dalje i na jedan neobičan i nesvakidašnji način spojili umjetnost i modu. Ovdje naglašavamo da je ovo kolekcija koja je limitirana na trideset broševa, od kojih je svaki jedna neponovljiva ''slika''.
 
7. Tko nosi Per Lei?
Nakit PER LEI ne gleda u jednom pravcu. Pravimo kolekcije za sve prilike, tako da ga naše dame mogu nositi, kako svakodnevno tako i u nekim posebnim prilikama. Između ostalog, pravimo i komplet broševe (dva srca), za majke i kćerke – ''Mother and daughter''.


undefined

 
8. Od kuda crpite inspiraciju?
Teško je odgovoriti na pitanje odakle crpimo inspiraciju. Umjetnost je svuda oko nas, ona je zrak koji dišete, samo je potrebno da je na pravi način osjetite, razumijete i ako ste talentirani, realizirate.


undefined

 
9. Gdje sve možemo pronaći Per Lei nakit?
''Per Lei'' atelier se nalazi na Cetinju. Naš profil možete posjetiti na Instagramu
Sve dame su dobrodošle!
 

undefined
undefined

 
10. I za kraj, neki novi projekti na pomolu?
U budućnosti našim damama pripremamo mnogo noviteta, a ponajprije želimo uokviriti proljeće/ljeto kolekciju, time što će drugi dio kolekcije biti ubrzo spreman za prodaju.
Vodimo računa o svakom detalju, a ručni rad zahtijeva mnogo vremena i rada. Stoga je još veća odgovornost da sve dame dobiju svoj broš u zakazanom roku. Ovim putem šaljemo pozdrave našim damama i zahvaljujemo na ukazanom povjerenju!

undefined
Fotografije: Per Lei
Autor: Extravagant