Antonela Gregorović: Ima još snova u ladici koje želim ostvariti

Antonela Gregorović: Ima još snova u ladici koje želim ostvariti

Antonela Gregorović, ime koje stoji iza mnogima omiljenog branda ”Showroom Antonela”, već godinama suvereno korača domaćom modnom scenom. Najnovija kolekcija predstavljena je na nedavno održanom Zagreb Fashion Destinationu, a osobito zadovoljstvo nam je što je Antonela i ove godine bila i dijelom Extravagant Gale.

1. Posljednjih mjeseci radite punom parom. Nakon ljetne, i nova jesen/zima kolekcija je vani. Možete li nam reći nešto o njoj?

Nova kolekcija “All about a girl” inspirirana je modernom estetikom ”Divljeg Zapada” kao povratak u prošlost sa pogledom na budućnost.

Kolekcija je u mom stilu, elegantna i ženstvena, sastoji se od na oko nespojivih printeva, poput ; leoparda, kariranog, točkastog i čipkanog. Poigrala sam se kontrastima, karirani uzorak omekšala sam lepršavom svilom, dok je čipka izrađena od vune, koja joj daje mekoću i osjećaj topline. 

undefined

2. Predstavili ste je na Zagreb Fashion Destinationu. Kakvi su dojmovi publike i kakvi su vaši dojmovi sa same revije?

Mogu reći da mi je Zagreb Fashion Destination jedna od dražih revija na kojoj sam sudjelovala. Organizacija, atmosfera i prostor sve je bilo baš divno. Dojmovi publike su jako dobri. Obzirom da sam ja u kaosu backstagea i ne shvaćam sto se vani događa, komentari manekenka su bili da  sam primila najveći spontani pljesak što su potvrdili i moji gosti. Dobila sam puno pohvala od kolega i od struke, koje mi mnogo znače, jer ukusi su različiti ali kad te “konkurencija” pohvali i čestita to ima posebnu draž. 

undefined

3. Editorijal za kolekciju snimljen je u Gorskom kotaru, u jednom posebnom gradiću. Kako vas je put odveo baš ondje?

Ja svoje kolekcije volim predstaviti editorijalom kojim ispričam priču, a do ove je došlo sasvim slučajno. Vidjela sam slike Roswell kaubojskog sela  pored Fužina na instagram priči prijateljice i bila je to “ljubav na prvi pogled”. Rekla sam: ovdje hoću snimiti modni editorijal, kontaktirala sam TZ Fužine koji su mi odobrili snimanje i tako je sve počelo. Lokacija je bila početak i inspiracija za novu kolekciju. Kad sam sa timom stigla na samu lokaciju , dojam je bio baš kao na slikama. Divna priroda i osjećaj ne da smo samo na setu filma , nego bas u nekim davnim vremenima. 

undefined

4. Osim ready to wear kolekcija, potpisujete i bridal kolekcije. Možemo li očekivati novitete i na tom području?

Bridal kolekcija trenutno nije u planu, više sam se posvetila ready to wear kolekciji kojom mogu više pokazati svoju kreativnost. Vjenčanice radim većinom po narudžbi u dogovoru sa klijenticama. Moje su ideje za ovo područje pre extravagantne pa vjenčanice nakon revije završe u kutiji ispod kreveta. U planu je kolekcija svečanih haljina koje se mogu iskoristiti i za vjenčanje. 

undefined

5. Uz odjeću, potpisujete i nakit. Što se nosi ove sezone?

Ja nisam veliki ljubitelj nakita, od nakita u mojoj ponudi je trenutno samo narukvica sa logom, ali zato obožavam pojaseve, pa se nadam da će se uskoro i oni vratit u moju ponudu u redizajniranom izdanju i nešto novih modela. Ono što je nekom nakit meni je pojas, taj koji podiže kombinaciju. 

undefined

6. Osobito nam je zadovoljstvo što ste i ove godine bili dijelom Extravagant Gala modne revije u Guvernerovoj palači. Kakvi su bili vaši dojmovi?

Volim surađivati sa Extravagantom, uvijek radite divne projekte kojima se rado odazovem. Na Extravagant Gali sam od samog početka i mogu reći da je svaki put sve ljepše. Ovogodišnja revija je pokazala najbolje od hrvatske mode i biti dio te priče bila mi je čast i zadovoljstvo.  Sve su kreacije dizajnera bile odlične, svaka posebna i lijepa na svoj način.

undefined

7. Otkrijte nam, kakvi su planovi za budućnost?

Kad pomislim sad ću malo usporiti i odmoriti, desi se poslovni poziv koji poremeti moj plan. Za sada uživam u svemu sto sam ove godine ostvarila i radim na nekim projektima za budućnost. Obzirom da mi je sljedeće godine deseta godišnjica Showroom Antonele, nadam se da ću je proslaviti i organizirati neki event. Svaka mi je kolekcija do sada na neki način posebna i draga ali mislim da još nisam pokazala maximum svojih mogućnosti pa se nadam da će u budućnosti biti prilike za to. Ne volim se natjecati sa konkurencijom, jedino sto želim je biti bolja nego što sam bila zadnji put. Kuda će me odvest taj put, nikad se ne zna, ima još snova u ladici koje si želim ostvariti. 

Autor: Extravagant
Foto: Ana Lorencin Buljan