Ana Braškić - 15.rođendan priloga Life

Ana Braškić - 15.rođendan priloga Life

Poznati lifestyle prilog Novoga lista, Life u petak će velikim eventom u Lounge baru Boonker proslaviti svoj 15.rođendan. Povodom toga, razgovarali smo s urednicom Lifea, Anom Braškić koja nam je otkrila kako je zapravo sve počelo, na što je najponosnija, te što nas sve očekuje na ekskluzivnom eventu. 

1. Lifestyle prilog Life slavi 15.rođendan. Kako je zapravo sve počelo?
Prilog je, čini mi se da je to bio rujan 2002. godine osmislila tadašnja urednica Edita Burburan, bila su to zlatna vremena Novog lista i imali smo puno vanjskih suradnika. Ja sam te godine tek počela svoju suradnju s Novim listom kao novinar. Edita Burburan najduže je uređivala prilog, nakon nje ta je čast kratko pripala Martini Frka, a nakon nje prilog sam spletom okolnosti preuzela ja i uređujem ga i danas.


undefined


2. Da li je bilo teško uspjeti u Rijeci kao modni i lifestyle prilog, s obzirom na to da je dosta dugo trebalo modnoj sceni u Rijeci da se probudi?
Ne bi rekla da je teško. Life se ne bavi samo modom, pratimo brojna društvena događanja, a rubrika Photo by photo s godinama je stekla kultni status i mislim da su rijetki koji bar jednom u njoj nisu dobili svoje mjesto. Već dugo godina uz photo by objavljujemo i street style gdje naša marljiva Sandy Uran svakog tjedna uz pomoć fotoreportera na Korzu traži Riječanke koje se svojim stylingom ističu u masi. A što se tiče riječke modne scene drago mi je da je posljednjih godina živnula i da riječki dizajneri polako osvajaju i Hrvatsku.


undefined

3. Na što si najponosnija?
Ponosna sam što je prilog unatoč svemu opstao. Ponosna sam i na projekt koji ostvarujem u suradnji s kolegicom iz marketinga Anom Furlan i fotografom Vedranom Karuzom, a to je Tower inspiracija, odnosno slaganje i fotografiranje kombinacija odjeće, obuće i modnih dodataka koje nalazimo u trgovinama pokrovitelja rubrike Tower Centra.

4. Da li bi neke svoje odluke mijenjala ili smatraš da je sve teklo baš onako kako je trebalo biti?
Ne bi ništa mijenjala. Life svaki put uz pomoć mojih suradnica izgleda baš onako kako smo ga zamislili.

5. Sve ove godine najviše pamtiš po?
Frci i panici hoće li sve fotografije i tekstovi stići na vrijeme.undefined


6. Povodom rođendana pripremate i veliki event. O čemu je riječ?
Svoj 15. rođendan proslaviti ćemo ekskluzivnim partyjem u Lounge baru Boonker, program će voditi Belma Džomba, a očekujemo dolazak brojnih osoba iz društvenog života Rijeke, ali i šire. Ekskluzivni pokrovitelji su nam Estetski centar Eternity i autocentar Mercedes Emil Frey, a za goste smo osigurali poklon pakete koje daruju Estetski centar Eternity, Clinique i AMEC Rijekatekstil.


undefined


7. U sklopu eventa održat će se i Elfs modna revija. Što očekuješ i kakvi su dojmovi?
Jako mi je drago da smo uspjeli organizirati reviju dvojca ELFS jer su oni trenutno jedno od najpoznatijih hrvatskih brendova, a ovo je njihova prva revija ikad u Rijeci. Pratim njihov rad i sviđa mi se kako rade. Posjetila sam njihovu trgovinu i prema viđenom očekujem puno lijepih haljina.


8. Kakvi su planovi za dalje. Što nam Life još zanimljivog priprema?
Nakon posebnih izdanja s kuponima s popustima za proljeće i ljeto potrudit ćemo se realizirati izdanja za jesen i zimu. A voljela bi i kada bi se Life party održao i sljedeće i svake iduće godine.


undefined


9. I za kraj, kada bi mogla svih ovih 15. godina sažeti u jednu rečenicu. Koja rečenica bi to bila?
Kako je rekla Marija Mažar – Life je savršen uvod u dobar vikend. I želim da to ostane i da ljudi rado poziraju za photo by i još više se potrude kako bi zaslužili svoje mjesto u rubrici Street style.

Fotografije: Viviana Lokmer Šulina
Autor: Extravagant