Aleksandra Oparov na prestižnom London Image Institutu stekla diplomu Image consultanta

Aleksandra Oparov na prestižnom London Image Institutu stekla diplomu Image consultanta

Aleksandra Oparov vlasnica je poznatog frizerskog salona Alexandra. U svim našim intervjuima uvijek je naglašavala koliko joj je važna stalna edukacija i maksimalna posvećenost klijentima, a da je tome doista tako potvrđuje i njen najnoviji profesionalni iskorak. Nedavno se naime, vratila iz Londona, gdje je na prestižnom London Image Institutu stekla i diplomu Image consultanta.

undefined

"Moje područje je oduvijek bila estetika, moda, žene i muškarci koji žele biti dotjerani i dobro izgledati, cijeli svoj radni vijek strastveno sam posvetila kljientima i dajući  svoj maksimum u tome. Moja druga velika strast je komunikacija, odnosno komunikacijske vještine što mi je prije nekoliko godina  donijelo diplomu NLP Master Leadership stručnjaka i NLP coacha. Vođena svojom nepresušnom potrebom za usavršavanjem i novim znanjima shvatila sam da moram izaći iz okvira frizerske struke kojom se (uspješno) bavim preko 30 godina. U želji da objedinim svoje dvije strasti te da sva svoja znanja i vještine pretočim u jedno novo područje u kojem mogu dati najbolje od sebe i raditi sa klijentima na puno višoj i dubljoj razini odlučila sam se na školovanje za profesiju Image consultanta", pojašnjava nam Aleksandra svoj put do Londona.

undefined

"Tražeći najkvalitetniju edukaciju u tom smjeru odlučila sam se na London Image Institut koji je vrlo stroga i konzervativna škola u pogledu imagea, ali kao takva daje odlične temelje i znanje potrebno za rad. Budući da sam i kao frizer bila orjentirana Londonu i njihovim školama, nisam ni trenutka dvojila oko njihove kvalitete.
Edukacija u London Image Institutu mi je donijela diplomu iz područja Image Consulting i Executive Presence na koju sam vrlo ponosna, što zbog znanja koje stoji iza nje, što zbog činjenice da sam prva osoba sa ovih prostora koja ima njihovu diplomu. Image consalting je kod nas široj publici još uvijek nepoznanica, no stvari se brzo mjenjaju i uvjerena sam da će žene i muškarci prepoznati vrijednost koju dobivaju savjetovanjem sa Image consultantom".

undefined

O čemu je zapravo riječ?

"Image consalting je rad sa klijentom na njihovom izgledu i prezentaciji. Uz vođenje i podršku on pronalazi svoj osobni stil, boje i forme koji mu najbolje pristaju s obzirom na svoju građu tijela, boju kože, očiju te mnoge druge parametre. Balans i proporcije su ključne za naš dobar izgled. Ako znamo da samo 7% poruke koju okolina dobiva o nama dolazi od riječi, a 93% je u izgledu, govoru tijela i tonu glasa onda nam je jasno koliko je važno izgledati i ponašati se u skladu sa porukom koju o sebi želimo poslati. Image consalting se time bavi. Naglasak je na edukaciji klijenta kroz savjetovanje kako bi svaka osoba za sebe bila u stanju odabrati ono što joj najbolje pristaje", kaže Aleksandra.

undefined

Kome je zapravo Image consalting potreban?

"Ima puno žena i muškaraca koji se vrlo vješto oblače, koriste boje i naprosto imaju osjećaj za stil i proporcije. Međutim, ima ih puno koji se u tom području malo „gube“ i nisu baš sigurni,pa se često drže neke svoje „sigurne zone“ iako  zapravo nisu zadovoljni time kako izgledaju. Upravo njima su namjenjena savjetovanja o odabiru najboljih boja, njihovim proporcijama i uspostavljanju balansa, stilu i dodavanju zanimljih elemanata u postojeći izgled. Takvo savjetovanje je iznimno korisno i u pogledu uštede kada planiramo kupnju, zato što često završimo sa nekim “komadom“ garderobe koji nam zapravo ostane „visiti“ godinama u ormaru, po mogućnosti i sa etiketom", dodaje nova riječka image consultantica.

undefined

"Image consalting zvuči moćno i jest moćan, no nije rezerviran samo za celebrityje. Daleko od toga. Dubinska analiza naših osobnih boja, definiranje dužina i oblika za našu građu tijela, kreiranje tzv „kapsula garderobe“, pametan shoping, usluge su koje možete dobiti. Savjetovanje sa profesionalnim visažistom se također može uključiti u našu ponudu. Savjet o boji i dužini kose je bonus", pojašnjava Aleksandra kod koje od sada doista možete dobiti "čitav paket".

undefined

Autor: Extravagant
Foto: Viviana Lokmer Šulina, LaVie Studio