Ingrid Rojc design

Ingrid Rojc design

 

Ovaj tjedan ugostili smo dizajnericu Ingrid Rojc iz Buja koja se krije iza branda Ingrid Rojc design, a nedavno je predstavila i novu proljeće/ljeto 2016 kolekciju koja odiše jarkim bojama i predivnim dizajnom. Više u nastavku.


nn-1467702205.jpg


1. Kako je sve krenulo?

Moram priznati da je to kod mene sve relativno kasno krenulo. Naime nakon završenog studija na Tekstilno tehnološkom fakultetu na smjeru odjevne tehnologije, bavila sam se potpuno drugim zanimanjem, te u 30-toj godini odlučila krenuti učiti šivati i krojiti, kako bi te moje kreacije mogla i realizirati.


2. Od kuda ljubav prema modi i dizajnu?

Ljubav prema modi i dizajnu, javila se u vrlo ranoj dobi. Mama mi se uvijek prisjeća, kako me doslovno satima mogla pustiti da crtam, bile su dovoljne bojice i papir i ja bi bila mirna. Nadalje tokom početka škole, kad bi kao djeca fantazirali oko zanimanja, gdje su pritom svi željeli biti astronauti, doktori, balerine, ja bi uvijek govorila da želim biti : modni kreator. Tako da zapravo mogu reći, da ta ljubav od kad je krenula, nije nikad ni stala.


1-1467702237.jpg

2-1467702246.jpg


3. Tko su žene koje nose tvoj dizajn?

Žene koje odijevaju moje kreacije su prije svega žene koje mi se javljaju radi šivanja unikatnih odjevnih predmeta po mjeri, i tu nema određene dobi ili kategorije. Smatram da svaka žena u svečanoj haljini  može izgledati savršeno. Kada govorimo o mojoj kolekciji, onda su to zasigurno žene s osobnošću, koje vole privući pozornost jakim bojama i efektnim modelima, a da pritom zadrže elegantnost i pristojnost.


4. Gdje nalaziš inspiraciju?

Redovito inspiraciju pronalazim u tkaninama. Kod mene to nekako ne ide onim pravim slijedom: ideja, projekt, odabir tkanine i konstrukcija. U moj posao nezaobilazno unosim taj moj tehnički-konstrukcijski dio i ljubav prema tkaninama, tako da se najčešće dogodi da me neka tkanina toliko privuče da na kraju djelomično ili u potpunosti promijenim prvu ideju.


5-1467702265.jpg

6-1467702275.jpg


5. Što si nam pripremila za ljeto?

Za ovo ljeto sam pripremila kolekciju od deset modela, pri čemu je inspiracija i bila ljeto i svi motivi koji prate to razdoblje, ležernost, šarenilo, opuštenost. Haljinama vladaju jake boje, motivi s uzorkom i kontrasti boja koji me inače karakteriziraju, dok su materijali koji dominiraju uglavnom svila i saten koji daju prozračnost kolekciji.


4-1467702289.jpg


6. Imaš li neostvarenih želja?

Želja naravno ima. Smatram da su želje motivacija koja nas tjera dalje. Ja sebi postavljam ciljeve, i moram priznati da su mi se svi ciljevi tokom ove godine relativno brzo i realizirali. Naravno, ništa mi nije palo s neba, tu ima mnogo truda, uloženih sati rada i odricanja.  Smatram da svatko tko se bavi tim zanimanjem mora radit u izgradnji vlastitog identiteta, vjerovati u sebe i vlastite sposobnosti, jer samo s vlastitim identitetom možemo drugima nešto poručiti. Naše kreacije govore o našem unutarnjem emotivnom svijetu, kojeg nadalje dijelimo sa svojim strankama, i kad stranke (kupci) upravo nas odaberu, onda je to velika čast i zadovoljstvo.


7-1467702308.jpg

8-1467702317.jpg


7. Planovi.

Od planova, uskoro pripremam jednu mini kolekciju za nadolazeću zimu, koju će činiti kaputi, dok za nadolazeće proljeće/ ljeto 2017, mislim se upustiti u jednu potpuno novu avanturu, upravo zbog velike potražnje za tom vrstom haljina. Ali to zasad neka ostane mala tajna, s obzirom da još nije u realizaciji.

 

9-1467702379.jpg

10-1467702390.jpgFotografije: Zoran Ancel

Autor: Extravagant