Daria Rakita - Glamurozni make up za nadolazeće blagdane

Daria Rakita - Glamurozni make up za nadolazeće blagdane

S obzirom da nam se blagdani opasno približavaju, te da u ovo vrijeme želimo zabljesnuti i izgledati najbolje što možemo, posjetili smo studio Diar na Rukavcu, gdje nas je dočekala simpatična vlasnica Daria Rakita i otkrila sve tajne savršenog blagdanskog make up-a. 


undefined


1.Kako je počela tvoja priča vezana za make up. Ljubav iz djetinjstva ili?
Moja priča vezana za make up počela je prije desetak godina. Šminkala sam sestru i prijateljice za vjenčanja i posebne prilike. Uživala sam u trenutku kad bi se pogledale u ogledalo i bile sretne i zadovoljne sa svojim izgledom. Kasnije sam upoznala Ivu Berišić i kod nje završila profesionalni tečaj šminkanja. Vukla me sa sobom na revije i razne evente, te sam tako stekla ogromno iskustvo i samopouzdanje. Tako je sve krenulo.

2. Tko je zapravo Daria Rakita?
Daria Rakita je obična cura koja napokon uživa u svom poslu i privatnom životu.


undefined


3. Vlasnica si make up studia Diar. Gdje se nalazi i što sve nudite?
Make up studio Diar nalazi se u Rukavcu, mjestu iznad Matulja, udaljenom 15 minuta od Rijeke. Nudimo usluge šminkanja, manikuru i trajni lak, a od 1. mjeseca uvodimo ugradnju noktiju i ekstenzije trepavica.

4. Koliko je zapravo tvoj posao zahtjevan. Uspijevaš li uvijek zadovoljiti želje klijentica?
Ovaj posao je vrlo zahtjevan, ali ipak prevladava velika ljubav prema njemu, tako da na kraju ništa nije teško. Za svaki make up dajem sve od sebe da klijentica bude zadovoljna. Uz međusobnu komunikaciju, poštovanjem njezinih želja i mojih sugestija dolazimo do završnog make up-a. Zasad takav način odlično funkcionira.

5. Kakve su Riječanke po pitanju make up-a? 
Rijeka je posebna, to je grad alternative i rocka, što se vidi i na Riječankama. Prate trendove, ali ne na način da su ukalupljene i da sve izgledaju isto. Upravo to mi se najviše sviđa, to je bit mode i make u pa-a, biti drukčiji od drugih.


undefined
undefined


6. Bliže nam se blagdani. Kakav make up preporučaš?
Blagdani su odlični za jači make up. Za Božić i Novu godinu možemo doslovno zabljesnuti, pogotovo ove zime kada su se na velika vrata vratili gliteri. Puno cura će negodovati zbog toga, ali stvarno se da napraviti odličan make up sa njima. Na oči nanesite zlatno, srebrno ili plavo sjenilo i  utapkajte istu boju glitera, na usne mat ruž, ili obrnuto, matirane oči i za hrabrije zlatna usta.


undefined undefined


7. A, za doček Nove godine? Tradicionalan crveni ruž ili?
Tradicionalni crveni ruž za Novu godinu je uvijek In, pogotovo malo tamniji, boje vina. Ne treba se uvijek slijepo držati savjeta i trendova, dovoljno je uzeti samo komadić onoga koji nam najbolje pristaje.


undefined undefined


8. Make up trendovi se stalno mijenjaju. Što je it ove zime u Rijeci?
Ove zime u Rijeci nosi se klasični crni eyeliner i usne tamnijih boja. Konturiranje izlazi iz mode, jer ten mora izgledati mladenački i prirodno. To ćemo postići sa laganijim puderima i bb kremama i highlighterima koje ćemo nanesti na istaknuta mjesta na licu: ispod obrva, iznad jagodica i usana, na sredinu nosa i brade.


undefined
undefined
undefined
undefined


9. Pripremila si u studiu Diar i brojne pogodnosti ovoga prosinca. O čemu je riječ?
Cijeli mjesec prosinac usluga šminkanja iznosi 100kn. Ideja je bila da si svatko može priuštiti profesionalno šminkanje i provjeriti kako to izgleda.


undefined
undefined


10. Imaš li uzore. Ako da, koga?
Uzor u poslovnom svijetu mi je odlična make up artistica Pat McGrath, a u onom važnijem privatnom to su mama i tata, koji su me naučili da materijalno zaista nema vrijednost i onu najdosadniju i najistinitiju "Poslije svake kiše dolazi sunce".

11. Najsretnija si kada….
...učinim nekoga sretnim.

12. Kada ne radiš onda…
...provodim vrijeme sa dečkom, nećakom i prijateljima.

13. I za kraj, što te inspirira u tvome poslu?
Svako lice koje pogledam mi predstavlja inspiraciju i kako u toj predivnoj različitosti istaknuti najbolje.


undefined
Fotografije: Viviana Lokmer Šulina
Autor: Extravagant