Vividenti Kalmar: Blefaroplastika kapaka i uklanjanje bora bez noža i oporavka

Vividenti Kalmar: Blefaroplastika kapaka i uklanjanje bora bez noža i oporavka

Nova nekirurška aparativna metoda u podizanju spuštenih kapaka i uklanjanju bora  bez korištenja noža dostupna je i u ordinaciji Vividenti Kalmar Implant Dentistry.

Ova metoda ima mnoge prednosti u odnosu na klasičnu estetsku kirurgiju, što ju čini sve popularnijom estetskom korektivnom metodom. Ne postoji klasično rezanje kože, što znači da nema potrebnih šavova, metoda je bezbolna, postupak izvođenja je brz (15 – 20 minuta), period oporavka je kratak, a većina se ljudi može vratiti na posao istoga dana. 

Nekirurška blefaroplastika, u ordinaciji Vividenti Kalmar Implant Dentistry izvodi se pomoću najnovije generacije uređaja Touch Skin 21. Ovaj uređaj omogućuje izvođenje površinske operacije pomoću četvrtog stanja tvari: plazme. Kod ove aparativne metode primjenjuje se struja nošena zrakom koja vrlo precizno i bez dodira instrumenta sa tkivom odstranjuje željeni dio kože. Izuzetno precizan uređaj djeluje ioniziranjem čestica plina u zraku između vrha instrumenta i kože, kako bi se oblikovao tzv „plazma nož“. Zatim se vrši točkasto zasijecanje kože kapaka u nekoliko linija. Suština tretmana je stvaranje malih mikroožiljaka u vidu točkica u regiji gornjih kapaka koji zarastaju za četiri do pet dana. Stvaranje ovih malih ranica rezultira mikroožiljcima smještenim u regiji ispod kože (izvana su nevidljivi), koji zacjeljivanjem kožu povlače nagore i na taj način vrše podizanje kože gornjih kapaka.

Za postizanje najoptimalnijih rezultata tretman se ponavlja nakon mesec dana i, ovisno o stanju kože i očekivanju pacijena, potrebno je napraviti minimalno dva do tri da bi se postigli željeni rezultati. Prvi rezultat tretmana vidljiv je nakon otprilike mjesec dana, dok je puni efekt tretmana vidljiv nakon 6-9 meseci i traje od 5-10 godina.

Uz korekciju spuštenih kapaka ova metoda izuzetno se uspješno koristi u uklanjanju ožiljaka te smanjivanju vidljivih bora oko očiju i usana.

Nekirurška blefaroplastika indicirana je za sve one koji žele ukloniti višak kože na gornjim kapcima, žele poboljšati estetiku svojeg lica bez preuzimanja rizika od anestezije i mogućih komplikacija klasične operacije. Ova metoda ne zahtjeva hospitalizaciju niti anesteziju, ne dovodi do modrica, a vrijeme oporavka je izuzetno brzo.  Međutim, potrebno je da  postupak izvodi profesionalac koji je prošao odgovarajuću edukaciju i koji je stručnjak u ovoj vrsti intervencija koje pretpostavljaju da posjeduje razvijeni smisao za estetiku i određenu vještinu u izvođenju samog tretmana. 

Uz veliki broj zainteresiranih modela, na prezentaciji ove revolucionarne nekirurške aparativne metode kvalitetu najnovijeg tretmana prva je isprobala naša doktorica Viviana.Za naručivanje na besplatne konzultacije kod doktorice Viviane Kalmar, javite nam se na brojeve T: +385 (051) 585 989; M: +385 091 178 8023; email: info@vividenti-kalmar.com