Vectra H1 – prva u Hrvatskoj i regiji

Vectra H1 – prva u Hrvatskoj i regiji

Kada se odlučite na određeni tretman ili estetski zahvat teško si je predočiti kako ćete izgledati nakon tretmana i što je najvažnije hoće li Vam se sviđati konačni rezultat.

Sada je to značajno jednostavnije, jer postoje 3D kamere koje Vam mogu dočarati kako biste mogli izgledati nakon estetskog tretmana.

Jedna od tih 3D kamera je Vectra H1. To je profesionalna medicinska 3D kamera koja se koristi u dermatologiji i kirurgiji za analizu lica i vrata, te planiranju estetskih tretmana, a odlična vijest je što je nedavno stigla u Privatnu specijalističku ordinaciju za dermatologiju i venerologiju mr. sc. Teo Manestar Blažić.


undefined

undefined


Što je zapravo 3D kamera Vectra H1, kakve rezultate daje, te gdje se sve koristi otkrio nam je mr.sc. Teo Manestar Blažić prilikom našeg današnjeg posjeta ordinaciji.

 

undefined


Pomoću 3D kamere visoke razlučivosti i naprednog računalnom programa za samo nekoliko minuta dobije se 3D slika lica i vrata ili nekog drugog dijela tijela. Dobivena 3D slika može se koristiti za planiranje i praćenje rezultata estetskih tretmana i zahvata kao što su injekcije hijalurona i Botox-a, tretmani laserom, HIFU tretmani, nekirurškog uklanjanja masnog tkiva, kemijski piling, nekirurško zatezanje kože, nekirurška korekcija nosa....


undefined


Osim 3D analize, kamera prepoznaje crvene i smeđe površine kože na licu, vratu, dekolteu, nogama i rukama. To omogućuje analizu stanja kože kao što je crvenilo na koži lica koje nastaje kao posljedica rozaceje i starenja kože. Mogu se bolje vidjeti i analizirati sunčane i staračke pjege, melazma i drugi poremećaji boje kože.

Osim za planiranje, 3D slika koristi se i za praćenje rezultata zahvata, a to je posebno važno kada je potrebno više tretmana za postignuti željeni rezultat. Na taj način može se objektivno vidjeti i procijeniti postignuti napredak.


undefined


U slučaju da Vam nije potreban tretman ili još niste spremi za neki zahvat, pohranjena 3D slika može se koristiti kao "suvenir". Ako se nakon nekoliko godina zaželite izgledati mlađe, "stara" slika omogućuje uvid u promjene na licu i vratu koje su nastale tijekom mjeseci i godina. Ta slika će biti korisna za planiranje tretmana i zahvata, jer svako lice je specifično i promjene koje nastaju zbog starenja ili promjena tjelesne težine specifične su za svaku osobu.

 

undefined


Postupak

Cijeli postupak slikanja, analize i korekcije obavlja se isti dan u roku od deset do trideset minuta. Nakon slikanja računalo stvori 3D sliku. Na velikom ekranu vidjeti ćete 3D sliku i odmah možete reći što želite ukloniti ili promijeniti, a liječnik specijalist objasniti će Vam što se može učiniti, na koji način se to može postignuti i savjetovati će Vas o različitim tretmanima i zahvatima. Na ekranu možete odmah vidjeti kako bi lice i vrat mogli izgledati kada se uklone pjege, kapilare, crvenilo, bore, podočnjaci, povećaju jagodice, popune obrazi, smanje nazolabijalne brazde, poveća brada, smanji podbradak ili učini neka druga korekcija. Na kraju, pomoću animacije možete odmah vidjeti razliku između početnog stanja i mogućeg konačnog rezultata.

 

undefined


* Napomena: Rezultati dobiveni računalnim programom služe samo za planiranje i predviđanje mogućih rezultata tretmana. Stvarni rezultati mogu se u razlikovati od predviđenih željenih rezultata.

 

 

PRIVATNA SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

mr.sc. Teo Manestar Blažić dr.med., spec. dermatologije i venerologije

Riva Boduli 7, 51000 Rijeka

tel. (051) 312 028, mob. 099 2466 857

E-mail: teo.manestar.blazic@ri.t-com.hr

www.ordinacija-manestar.hr

 

Radno vrijeme:

ponedjeljak 15-18, srijeda 9-12, utorak, četvrtak i petak 9-12 i 15-18 i po dogovoru


undefined

undefined

undefined
Fotografije: Jan Mastrović

Autor: Extravagant