Što se krije iza naziva ekstenzija trepavica?

Što se krije iza naziva ekstenzija trepavica?

Gotovo je nemoguće pronaći ili sresti nekoga tko već nije čuo za ekstenzije trepavica. U svega nekoliko godina, industrija trepavica svakodnevno bilježi rast popularnosti, kao i napredak tehnike.

Ako se prisjetimo da je samo prije nekoliko godina uopće krenula "epidemija" trepavica, koje su u početku bile vrlo jednostavne, a da sad već možemo birati kakve želimo, ne preostaje nam ništa drugo već čestitati svima koji se tim poslom bave, ali i svima koji naporno rade da bi se održavao dobar nivo kvalitete i profesionalnosti.

Ipak, može se primijetiti kako se u zadnje vrijeme spominje mnogo različitih naziva ovog tretmana, ali i razni drugi "nadimci" koji mogu zbuniti, danas sam odlučila objasniti nazive i što stoji iza njih.

Ekstenzije trepavica možemo podijeliti u dvije skupine. Individualne i Volumenske.

Radi se od istom tretmanu, ali dvije različite tehnike s različitim krajnjim rezultatom, odnosno efektom.

Individualne trepavice poznajemo također po nazivima: pojedinačne, klasične, prirodne, 1:1 i osnovne.

Radi se o tehnici u kojoj se lijepi jedna deblja ekstenziju (0.10, 0.15, 0.18 i 0.20) na jednu prirodnu trepavicu. Radi se isključivo o samo jednoj ekstenziji na jednu prirodnu trepavicu.

Ukoliko se koriste navedene debljine trepavica, nikako se ne smije postavljati više od jedne trepavice na jednu prirodnu. Upravo zbog toga se ova tehnika i naziva individualnim ekstenzijama trepavica. Zbog prirodnijeg efekta, nekad se koriste i takvi nazivi. 

Volumenske ekstenzije trepavica nazivaju se različitim imenima i često dolazi do greške u komunikaciji između tehničara i klijenta.

Tako poznajemo: volumen, ruski volumen, 3D, 6D, glamurozne, gušće, Hollywood Look…

Tehnika volumena odnosi se na sve one ekstenzije u kojima se nalazi više trepavica na jednom, pojedinačnom snopu koji se postavlja na jednu prirodnu trepavicu. Za istu tehniku koriste se tanje ekstenzije koje je dozvoljeno "spajati" u jedan snop od više trepavica. Upravo zbog tanje i lakše strukture, moguće je napraviti snopove od 2 do 15 trepavica. Ovisno o izboru i željama klijentica, odnosno tome kakve su prirodne trepavice klijenta, moguće je odabrati koliko trepavica može ići na snop, odnosno jednu prirodnu trepavicu. Jedinstveni naziv za sve trepavice koje dolaze u snopovima od više ekstenzija.

Zašto se koriste neki od naziva?

Ruski volumen - koristi se zbog podrijetla tehnike. Nekoliko tehničarki iz Rusije "pokrenulo" je ideju o spajanju više trepavica u snop kako bi se postigla veća gustoća. Tehnika se od samog početka uvelike promijenila i u unaprijedila prvenstveno zbog kvalitete usluge i zdravlja prirodnih trepavica klijentica. Tako možemo reći da se radi o iznimno sigurnom tretmanu, koji zahtjeva određene karakteristike i pravila kojih se moramo pridržavati.

Također, potrebno se redovito educirati i pratiti novitete. Posao ugradnje ekstenzija nije lagan i svakako je potrebna edukacija.

2D,3D,4D...6D - jedan od najčešćih naziva koji se koristi u svijetu trepavica. Pravilo kaže: Broj ispred slova D označava broj trepavica u snopu koji se stavlja na trepavice, a ne broj dimenzija. D slovo označava tehniku volumena, jer je poznato da tekućine imaju volumen koji se mjeri dimenzijom.

Svi ostali nazivi koriste se kao predlošci, odnosno za lakše sporazumijevanje. Edukatori također mogu imenovati neke tehnike različitim nazivima, kao i imenovati svoje edukacije "svojim" imenom.

Klijentima bi trebalo znati objasniti razlike i prije tretmana svakako odrediti što će se raditi sukladno dogovoru i kvaliteti prirodnih trepavica.

Individualne trepavice - jedna ekstenzija na jednu prirodnu trepavicu.

Volumenske trepavice - više ekstenzija u jedan snop na jednoj prirodnoj trepavici.Autor: Božena Ljušanin